03 novembre 2006
Anàlisi resumida que intenta ser objectiva
És difícil, perquè sóc part, però intentaré resumir amb una certa abstracció l'anàlisi de les eleccions:
1. La victòria de CiU és tan clara com insuficient per barrar el pas de forma contundent al tripartit.
2. La davallada del PSC és immaquillable, i li crea un greu problema a l'hora de liderar un possible tripartit.
3. ERC baixa menys del que tothom pensava i la seva pèrdua significativa es veu compensada er aquesta millora de les expectatives.
4. El PP mostra una gran resistència i és qui, després d'ICV, pot presumir més pels resultats. Ningú pensava que Piqué només perdria un diputat.
5. Saura compleix les expectatives de creixement però s'emborratxa amb l'eufòria de ser la cinquena força política... i s'oblida de posar una mica de discreció a la celebració tenint en compte el fracàs de la participació electoral, ell que és el conseller de relacions institucionals i participació (en aquest punt deixeu-me que feliciti en Ferran Cordón, delegat del Govern de la Generalitat a Girona, que en tot moment del seguiment de l'escrutini va saber estar al seu lloc i assumir amb preocupació el mal resultat de la participació. Bravo per ell, sincerament).
6. Ciutadans/Ciudadanos és la gran sorpresa. No els hem de treure el mèrit d'irrompre amb força en el Parlament. Tots sabem el que costa que una nova formació política es faci un espai, tot i que ells han comptat amb l'ajuda impagable (impagable?) de la COPE i el Mundo.
7. La participació ens ha perjudicat a tots i ha beneficiat, contràriament al que se sol dir, el més petit (CC).

 
Escrit per krls el dia 3.11.06 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


At divendres, 03 novembre, 2006, Anonymous Anònim

CiU perd el 9% els vots mentre Esquerra se'n deixa el 23%. Perden una quarta part del suport electoral quan parlaven d' "1.000.000" de vots per al 2007. Vagin fent.

 

Publica un comentari

~ Inici