03 novembre 2006
El tripartit s'imposa al pacte nacional
No hi haurà pacte nacional entre CiU i ERC, i tampoc acord entre CiU i PSC. Els tres partits que van signar el pacte del Tinell ara fa tres anys s'estan acabant de posar d'acord per reeditar l'experiència, ara sota el lideratge de José Montilla com a president de Catalunya. El país tindrà com a president una persona derrotada a les urnes, un govern en què el pes d'ICV serà superior a l'actual i el d'Esquerra pot quedar afeblit per la mordaça que vol el PSC (amb Carod fora del Govern i un compromís explícit de portar-se bé, com fan des de fa 12 anys a l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, on el PSC governa amb total placidesa).

No sé si la reunió d'Artur Mas amb Carod-Rovira servirà de gran cosa. Pot ser el darrer intent que visqui la nostra generació d'arribar a un pacte de govern entre forces sobiranistes, de manera que ja cal que creuem els dits. No em resigno al tripartit, perquè penso que hi ha alternatives millors. Que haurien d'interessar qualsevol persona que aspiri a l'increment de l'autogovern i pensi que un dia podrem ser lliures. Però no podem ser il·lusos i hem d'admetre que el tripartit sedueix més les direccions del PSC i ERC que no cap acord amb CiU

Ara és aviat per avaluar les conseqüències d'aquest nou pacte. És evident que en tindrà. El país quedarà esberlat en dues parts, impermeables, endurides, calloses. Catalunya estarà condemnada a ser governada pel PSC amb les crosses d'ERC i ICV, encara que perdi les eleccions. A Catalunya es pot no guanyar mai unes eleccions i en canvi governar sempre. Sí, ja sé que les regles del joc ho permeten, però llavors que no s'estranyin que la gent es desafecti de la política.

Ja tindrem temps més endavant per fer anàlisis de les conseqüències de posar el país en mans d'un perdedor.

 
Escrit per krls el dia 3.11.06 | Enllaç permanent |


9 Comentaris:


At divendres, 03 novembre, 2006, Anonymous llunel·la

És traumàtic deixar fora del govern el partit nacionalista català guanyador i formar un govern que té com a líder el derrotat. A més, amb la contribució decisiva d'un altre partit nacionalista català. És antidemocràtic i nociu.

 

At divendres, 03 novembre, 2006, Anonymous Jordi Eduard

Antidemocràtic i nociu? Nociu per a qui? Molt bé, ja hem analitzat d'on surten els vots de menys d'ERC i PSC, electors desencantats del tripartit. Ara d'on surten els vots de menys de CiU? Com és que els partits que formaven el tripartit encara sumen? Com és que la gent, a pesar de la campanya "sense complexos" de CiU, apel·lant constantment al vot sobiranista, no ha donat un vot massiu de confiança a CiU? Com és que CiU té els pitjors resultats absoluts des de les eleccions de 1980? Tan bé ho heu fet? Tan malament ho han fet els altres?

 

At divendres, 03 novembre, 2006, Anonymous ratafia

llunel·la, no es ni antidemocratic, ni molt menys, nociu que pactar amb el PP, durant 8 anys, o ja no ens en recordem.

 

At dissabte, 04 novembre, 2006, Blogger Jaume Planas

Sort que no vaig votar ERC si acaben fen costat a Montilla abans d'en Mas. Farieu be de callar a Duran i Lleida que no s'esta de dir que prefereix el PSC que ERC, amb companys com aquests dubto que mai feu pactes amb ERC.

 

At dissabte, 04 novembre, 2006, Anonymous Pau

Ratafia, si recordem que va ser nociu pactar amb el pp, perquè seria bo fer-ho ara amb el psoe? O és que no ens en recordem? I repetir el tripartit tampoc ens en recordem? Segur que si es repeteix anirà bé, si abans amb 23 escons els van pendre el pèl per totes bandes, i els van fotre una coça al cul i fora del goven, ara amb 21 escons segur que tindran més força i seran decisius en la política del govern...

Jordi Eduard, el tripartit suma, però ERC i CiU també, i això és important notar-ho.
Sobre els resultats absoluts, és com afirmar que Barcelona és molt petita comparada amb el meu dit, encara que m'ho miri des d'un avió. És per això que és una fal·làcia mirar-se les coses absolutament. La gran decepció d'aquestes eleccions és la poca participació, i això sembla que té noms i cognoms, i socis de govern...

Carles: El que manca a CiU és festejar més amb ERC, si es vol el pacte nacional s'ha de dir i ensenyar la cuixa, no només culpar-ne ERC si no es fa. Últimament només feu que tirar-vos els plats pel cap, i això ja n'estem cansats, tant d'uns com dels altres.

Tanmateix, a mi ja fa temps que em sembla que ERC té més odi a CiU que no pas amor per Catalunya, i és per això que aquesta vegada us he votat, però ara a veure què en feu del vot, perquè si em pacteu amb el PSC... voleu dir que haurà valgut la pena canviar el vot?

 

At dissabte, 04 novembre, 2006, Blogger krls

Pau: gràcies per fer-nos confiança. És cert: hem de fer tot el possible pel pacte nacional. No sé quines seran les propostes que Artur Mas farà avui a Carod-Rovira, però estic segur que seran generoses i superiors a les que ofereix el PSC. Tanmateix, crec que no és tant una qüestió de veure qui en dóna més sinó de què convé més al país. Al país li convé concòrdia, respecte, unió, sentit d'Estat. En tot cas, si no hi ha pacte nacional serà altre cop perquè ERC li hauria dit que no, com ara fa tres anys. Ho vaig dir en la meva carta al sobiranista indecís, que avui cobra encara molt més sentit. Confio en un rempell de seny a última hora que ens tregui de l'atzucac nacional.

 

At dissabte, 04 novembre, 2006, Anonymous ratafia

Krls:Vosaltres els convergents, teniu poca memoria, fa set anys i 11 anys, també va ser ERC qui va dir que no a un pacte nacional?, o es que abans no tocava.
Estic d'acord que no es una questió de qui dona mes o menys, i es de país, però el Sr. Mas pensa el mateix?, i pensava el mateix el febrer? tu, ja se que pensaves en clau de país, continues pensant el mateix?


Jaume P:Segurament sense unió pel mig les coses serien mes fàcils.

 

At diumenge, 05 novembre, 2006, Blogger krls

Jo penso el mateix, perque aleshores i ara continuo defensant un pacte nacional. Mai no he sentit cap responsable d'ERC dient, per cert, el mateix i amb la mateixa claredat. Ho he dit als meetings i ho he escrit. On son els diputats d'ERC que defensen el pacte nacional? Me'n pots dir un de sol? Ja ho tenieu decidit, i no cal discutir. No hem d'engrandir la ferida, i fariem be de deixar-ho estar en aquest punt. ERC camina cap a la seva integracio a la familia socialista, com una sectorial pretesament sobiranista dins del Gran Partit que controlara tota la nostra vida. Jo penso el mateix: el primer es Catalunya. I tu, penses el mateix?

 

At diumenge, 05 novembre, 2006, Anonymous ratafia

Jo si penso el mateix, i crec que Erc també, però i els manaires del teu partit pensen el mateix?, no crec, ja ho vam veure amb l'estatut. Ells necessiten estar al poder, tocar diners, per això es van vendre.
Si Erc pensen en el partit, ho tindria fàcil, ciu surt barata.

 

Publica un comentari

~ Inici