16 novembre 2006
Estrena al Parlament
Encara no he pres possessió com a diputat (ho faré divendres) però avui hem tingut al Parlament la primera reunió del grup de diputats electes de CiU. Artur Mas hi ha fet una intervenció molt serena, continguda, racional. Em trec el barret per la seva capacitat d'aguantar i controlar les emocions en un dia com el d'avui. Podia haver estat una sessió que fàcilment hauria pogut derivar en un lament col·lectiu però en canvi Artur Mas ha sabut diagnosticar amb una claredat cartesiana la situació política que es crea a partir de l'acord per renovar el tripartit i dibuixar unes línies molt precises sobre la nostra acció futura.

Tinc la sensació que la legislatura que comença divendres no tindrà massa semblances amb l'anterior. És cert que el paisatge ha canviat poc (al govern i a l'oposició hi ha pràcticament els mateixos, excepte per l'aparició de Ciutadans), però algunes coses no són les mateixes. Per exemple, l'índex de renovació de diputats de tots els grups és molt superior, per tant hi haurà més inexperts com jo que els que hi havia en la legislatura que s'acaba. Per contra, el futur Govern tindrà més experiència (se suposa que alguns dels actuals consellers romandran al càrrec, i en tornaran d'altres que ja ho havien estat).

Al vespre hem fet reunió de l'executiva local de Girona, amb un debat intens i enriquidor. I, en acabat, he anat fins a Platea a l'acte d'Omnium Cultural, que presentava en Lluís Freixas i en el qual intervenia, entre d'altres, el meu amic Martí Estruch. Per cert, que en Martí em fa l'honor de citar-me en el seu article d'avui a Vilaweb en una reflexió crítica sobre Convergència que li agraeixo sobretot perquè es pren la molèstia d'argumentar sòlidament la seva anàlisi crítica i defuig l'ús de l'argumentari oficial en què es basa la crítica convencional a Convergència. Les crítiques són aportacions extremandament valuoses i necessàries, però cal que siguin argumentades, justificades, comprensibles. Després les compartirem o no, però segur que en qualsevol cas després de llegir-les mirarem la realitat d'una altra manera.

 
Escrit per krls el dia 16.11.06 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici