06 novembre 2006
Feu-vos la pregunta a la inversa
Als que justifiquen la decisio de l'executiva d'ERC de fer president de Catalunya el perdedor de les eleccions nacionals catalanes els demano que es posin una pregunta i se la responguin en la intimitat: que estarien fent si la situacio fos a la inversa? Que s'imaginin que ERC ha tret 48 escons i ha guanyat en vots; que el PSC n'ha tret 37 i ha perdut cinc diputats; i que CiU en treu 21 despres de perdre'n nomes 2. I que en aquest escenari, es CiU que decideix fer president el del PSC, prescindint de l'oportunitat historica de tenir un president independentista.
Esteu segurs que serieu tan comprenius amb les combinacions parlamentaries que permet la democracia com ho sou ara? Esteu segurs que no parlarieu de traicio, de venda del pais, de perdua d'oportunitat? Esteu segurs que no esperarieu una reaccio de la bona gent de CiU que empenyes la jerarquia del partit, potser massa avida de poder, cap a un acord amb la llista mes votada?
Si aixo passes i jo estigues militant a CDC us asseguro que em donaria de baixa immediatament i faria sentir la meva veu. No estic a la politica per justificar l'injustificable. Hi ha fronteres que no es poden ultrapassar, i ERC n'acaba de travessar una. Ho diu en Vicent Partal al seu mail obert d'avui. I no nomes ell.
Feu-vos-ho mirar; fem-nos-ho mirar tots plegats. Poc que anem pas be.
(disculpeu l'absencia d'accents i dieresis: continuo a l'estranger i uso un teclat que no m'acaba d'entendre quan li parlo en catala).

 
Escrit per krls el dia 6.11.06 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


At dimecres, 08 novembre, 2006, Anonymous ratafia

Imaginem que el proper mes de Maig, a l'ajuntament de Girona, guanya per vots i regidors el PSC, però CIU conjuntament amb ERC, arriben amb un acord i surt alcalde el sr. de CIU, tindrà aquest remordiments per no deixar ser alcalde el PSC?. o ja n'hi s'ho plantejarà, i deixarà que el PSC sigui alcalde.

 

Publica un comentari

~ Inici