28 novembre 2006
La doble moral, un problema de qualitat democràtica
Els socialistes acaben d'editar un vídeo per atacar el PP. Benvinguts als nous formats: ho vaig anticipar en un post de campanya electoral i no han passat massa dies que en tenim la prova. La propaganda i la comunicació política es faran d'ara en endavant també sobre els nous formats. Només tinc una cosa a retreure'ls, a ells i a tots els que van blasmar el DVD de CiU i ara callen com uns espantats (per por de no rebre la paga pels serveis prestats): la seva colossal hipocresia i manca de coherència. La peculiar visió que tenen de la democràcia els porta a pensar que hi ha categories morals, i que si certes coses es fan des de l'esquerra conservadora, cap problema.

 
Escrit per krls el dia 28.11.06 | Enllaç permanent |


3 Comentaris:


At dimarts, 28 novembre, 2006, Blogger Jaume

Si alguna cosa caracteritza l'esquerra actual és aquesta doble moral d'Església pre-conciliar. Quan farà l'esquerra el seu Vaticà II i introduirà conceptes com ara el de compromís?

 

At dimecres, 29 novembre, 2006, Anonymous Josep

Home, Carles, els que vam criticar el dvd de CiU (almenys parlo per mi) suposo que no ho vam fer perquè fos un dvd, sinó pel que hi deien. Per mi és igual si uns o altres treuen un dvd o editen un tríptic. El contingut és el que m'importa. No he vist sencer el vídeo del PSOE, però em sembla que hi ha alguna diferència notable: no hi apareixen polítics del PSOE parlant a l'espectador, per exemple. I no n'han escampat un milió de còpies. Quan l'hagi vist tot ja en faré una valoració més extensa.

Per altra banda, malgrat que entenc les raons que han portat el PSOE a posar el PP "davant el mirall", no trobo gens encertat que un partit que està governant un estat es defensi dels estirabots de l'oposició a cops de vídeo. Com a partit al govern, hauria d'estar per sobre d'això. Aquestes baralles de pati d'escola no ajuden a calmar les coses.

També crec que tenen raó els bascos de queixar-se'n. Si el gran mèrit del PSOE dins el procés de pau és que està fent menys gestos cap als abertzales dels que va fer el PP, pobre procés de pau!

Al marge de tot plegat, però, no em negaràs que veure Aznar parlant de "movimiento vasco de liberación" té el seu què.

 

At dijous, 30 novembre, 2006, Blogger krls

Josep, és obvi que no em referia a criticar el format, sinó a l'ús de la crítica de l'adversari a través d'un canal d'impacte i d'una forma directa. Que hi apareguin dirigents o no del partit que l'edita és irrellevant, i de fet jo prefereixo que donin la cara. No és una diferència notable, almenys des del punt de vista de la crítica política (una altra cosa és si parlem de tècnica cinematogràfica). El canal de distribució a Internet permet que de còpies n'hi hagi potencialment moltes més que el suport en DVD. Almenys aquest segon té la bondat d'haver generat un negoci als diaris que el van encartar, els industrials que el van fabricar a més dels creatius que el van produir... Certament a mi no em sap greu el contingut del vídeo socialista, i recordar què feia el PP i particularment Aznar ho trobo necessari. Però em dol molt, com a demòcrata, aquesta doble moral a l'hora d'enviar a l'infern i arribar a dir que no s'arriba a un pacte polític per culpa d'un DVD i que hi hagi el silenci dels cementiris (o dels oasis) quan qui emprèn la iniciativa és algú amb tant de poder com el partit socialista.

 

Publica un comentari

~ Inici