08 novembre 2006
Quan els dirigents d'ERC recorren a l'insult greu
Joan Ridao, un dels membres destacats d'ERC i possible conseller d'alguna cosa que li toqui en el repartiment que estan fent aquestes hores Montilla, Carod-Puigcercos i Saura, acaba de qualificar Artur Mas literalment de ''traidor al catalanisme''. Es un insult que algu que ha representat com a portaveu el tercer partit del pais i que pot ser un dels nostres consellers no pot, mai, pronunciar. No es digne d'ocupar un carrec algu que insulta el candidat a president que mes catalans han votat perque els representi. Que Ridao digui que Mas es un traidor no ajuda a reconstruir els famosos ponts. Mes aviat els dinamita. Es clar que aixo sempre sera culpa nostra, perque els d'ERC fan toooooot el possible per a l'entesa del catalanisme i som nosaltres, dolents i pervertits, els que ho impedim.
Ridao es deu pensar que Catalunya es ERC. El noi te una confusio mental producte del seu ressentiment per no haver estat conseller en l'epoca Maragall (vetat per l'aparell del seu propi partit) i producte de les contradiccions internes d'algu que s'ha passat tota la vida de parlamentari donant llicons de catalanisme als altres i ara ha de justificar la decisio de promoure a la presidencia del pais algu que no te res de nacionalista (el nacionalisme entes a la manera de Pompeu Fabra. Consulteu el diccionari, si us plau).
Pero ha comes un error. Si ERC el promou a algun carrec rellevant estara premiant l'insult, la preportencia, l'arrogancia, la xenofobia politica. Una bona manera de mostrar l'estil propi d'ERC.

Algu que insulta el cap de la llista mes votada del pais no pot ocupar llocs de responsabilitat. Es clar que sempre queda la rectificacio. Pero coneixent el personatge, ho dubto molt. Es aquell que va publicar la llista amb noms i cognoms dels carrecs de confianca del govern Pujol pero que no ha dit mai mes res ni hem sabut la seva opinio del nepotisme practicat pels membres del primer tripartit. Ara veurem si aquest es un dels errors que diuen haver apres.

 
Escrit per krls el dia 8.11.06 | Enllaç permanent |


5 Comentaris:


At dimecres, 08 novembre, 2006, Blogger Jaume Planas

Carlés, mira-ho bè, que "traidor al catalanisme" no es el primer insult. Mas va acusar d'haver "enganyat els ciutadans" a ERC.
Mentider es el primer insult. A mi la gent que conec de Convergencia no trobo que sigui "espanyolista", pero no trago al Mas que vols que t'hi digui.
A canvi de que va ser la rebaixa que va fer Mas en finançament? Em sembla que ZP ha enredat Mas, no es pot dir, i per això aquesta enrrabiada tant forta. Si volieu refer ponts estaria bè un pel d'elegancia. Ni traidors ni mentiders, no et sembla?

 

At dimecres, 08 novembre, 2006, Blogger krls

Jaume, tens rao que els liders politics (jo no en soc cap) han de vigilar el seu llenguatge. Pero el cas de Ridao es greu. Dir que s'enganya els ciutadans no te res a veure amb qualificar el cap de la llista mes votada en aquest pais de ''traidor''. Obre la veda a una espiral d'insults inimaginables. Em sembla just que es critiqui amb la contundencia que calgui una decisio politica. Pero la rebaixa de l'Estatut qui primer la impulsa es el PSC amb l'ajuda del PSOE, i aixo es fonamental per entendre (no per justificar) el posicionament posterior de Mas.
I per cert, que el qualificatiu de traidor el va fer servir primer ERC en la seva campanya contra l'acord de l'Estatut.
Estic d'acord que els insults no ajuden a refer ponts. Pero no tinc clar que quedi algu en els dos partits que tingui el mes minim interes a intentar-ho.

 

At dijous, 09 novembre, 2006, Anonymous Carles

Vaig escoltar l'insult en directe a la ràdio i em va ofendre. No hi ha dret. El pacte no és res més que una venjança contra CIU.

 

At dijous, 09 novembre, 2006, Anonymous Anònim

No passa res, a ERC són com són i segur la ciutadania entendrà que per la seva inexperiència, els insults són un altre error que ja no cometran més.

 

At dijous, 09 novembre, 2006, Anonymous Mineu

SSi la teva última afirmació fos certa, des de les bases hauríem de començar a fer pressió a les nostres respectives direccions perquè rectifiquin immediatament. Ens hi farem mal!!!

Cal que uns i altres comencem a parlar de que a farem la propera.

Per començar, proposo el debat sobre que farà ERC a Girona a les properes eleccions si te la clau de la formació d'una majoria. Seran prou independents per decidir per si sols si envien els socialistes a la oposició després de 25 anys de govern.

De la mateixa manera que després de les eleccions del 2003 al Parlament vaig dir que per salut democràtica no aniria malament al país que CiU passéssim quatre anys a la oposició (mai em vaig poder imaginar el desastre que se?ns venia a sobre!), ara afirmo que per salut democràtica el PSC de Girona hauria de passar a l'oposició.

Ara be, molt em temo que passi el mateix que a la Generalitat, si sumen, tenim tripartit.

Que en dieu els amics d'ERC a Girona?

A reveure

Mineu

 

Publica un comentari

~ Inici