04 novembre 2006
Uns dies de descans
Avui és Sant Carles, el meu patró. Avui també em prenc uns dies de descans, que serà relatiu perquè l'actualitat obliga. Però estaré a suficient distància com per adquirir una perspectiva diferent i en conseqüència millorar l'anàlisi i definir l'acció futura.

A l'hora que marxarem, l'Artur Mas i en Carod-Rovira ja hauran acabat la seva reunió i segurament en sabrem les conclusions. Gran part de la premsa considera que no hi ha res a fer, que la reunió és purament un acte de cortesia per part de Carod envers Mas. Ho dèiem durant la campanya: si sumen, faran tripartit. Me n'aniré, doncs, amb una certa decepció. No pas per continuar a l'oposició (això entrava en els càlculs i sempre ho he tingut ben present) sinó pel trinxament definitiu de l'espai nacional. Perdem una oportunitat potser per qüestions tan petites i irrisòries, que la Història se'ns riurà a la cara. No farem pacte nacional per un DVD? No farem pacte nacional perquè en Mas va tenir l'educació de parlar primer amb el partit que ha quedat segon a les eleccions? No farem pacte nacional perquè en Duran va dir un dia no sé què? No farem pacte nacional per petiteses com aquestes?

Ho entendrà la gent? Jo crec que no. El més greu és que si demà tornéssim a fer eleccions, el nombre d'abstencionistes creixeria.

Això és el que em crea aquesta decepció. Governar o estar a l'oposició pot agradar més o menys, pot convenir més o menys, però és circumstancial. La resta no, és estructural. I aquí no admeto que ens posin al mateix sac que els altres: hi ha uns que seran més responsables que altres de tot això. Cal que ho tinguem clar.

 
Escrit per krls el dia 4.11.06 | Enllaç permanent |


4 Comentaris:


At dissabte, 04 novembre, 2006, Anonymous Anònim

Dius que CIU s'ha reunit abans amb el PSC per cortesia. Però el que trascendeix a la premsa és que el vostre "amic" Duran, i fins i tot els mateixos Pujol i Mas, volen un pacte amb PSC per garantir l'estabilitat, per deixar a part debats identitaris, i per ajudar també a la governabilitat d'Espanya!?. Mentrestant, gent com tu, que si la resta de CDC fossin tots com tu, potser em plantejaria votar-vos i tot, digueu que no es podrà fer un pacte Nacional per culpa d'ERC... Sincerament, no entenc res. O és que és fals tot això que estic llegint de que preferiu abans un pacte amb PSC? Jo ara al 2006 prefereixo i crec necessari pacte nacional, però prefereixo tripartit(amb merders inclosos) abans que sociovergència silenciosa, però amb un silenci poc fiable, encara que ERC com a 1era força de la oposició en sortiria reforçada. Però crec que al país li convé un pacte nacional.

 

At dissabte, 04 novembre, 2006, Anonymous Mineu

Molts convergents no entendrem de cap manera un pacte amb el PSC!

Ja ni ha prou de pactar sempre amb els que manen a Madrid. Així ens ha anat. Si aquesta vegada no es fa el pacte nacional, val més que ens ho fem mirar per algú que hi entengui...(si és que algú entén alguna cosa....)

Les grans coalicions dels partits majoritaris només s'entenen en situacions de crisi nacional, que no és el cas.

Aquesta por perpètua que tenim els convergents respecte de Madrid cal que ens la traiem de sobre d'una vegada, i que fent un pacte nacional, ens enfrontem amb Madrid amb totes les conseqüències pel desenvolupament de l'estatut, i que d'una vegada per totes els nostres politics demostrin una mica de coratge.

Mineu.

 

At diumenge, 05 novembre, 2006, Blogger krls

Estic d'acord, Mineu. CiU de vegades demostra una responsabilitat que no tenen en cap cas els mateixos espanyols. Aquesta reflexi'o l'haurien de fer tambe la gent d'ERC.

 

At diumenge, 05 novembre, 2006, Anonymous ratafia

Ja seria hora, que ciu penses mes en clau catalana, tens raó Mineu.

Krls, ùltimament la gran oportunitat d'apretar fort a Madrid, no va ser Erc, qui la va trencar.

 

Publica un comentari

~ Inici