02 novembre 2006
Victòria de CiU, esfondrament del PSC, baixada d'ERC... i entrada de CC
Anàlisi d'urgència, a pocs minuts de ficar-me al llit: hem guanyat les eleccions, amb claredat i a totes les demarcacions. Som l'única força política que ni menteix ni exagera ni distorsiona quan afirma haver guanyat les eleccions. Servirà de res? No ho sé; ara mateix veig els membres del tripartit tornant a parlar com una sola família, cosa que evidencia allò que hem explicat durant tota la campanya: si poden sumar, segurament faran tripartit.
Montilla, Carod i Saura no han obert cap més porta que no sigui la del tripartit. La nit no permet grans alegries de ningú, excepte per als Ciutadans de Catalunya, que han estat l'autèntica sorpresa --desagradable-- de la nit. La pinça PP-CC suma 17 escons, que crec que eren els mateixos que va tenir Vidal-Quadras en una ocasió. Res de nou, excepte la fórmula per aconseguir-los.
El PSC s'enfonsa i José Montilla s'haurà de plantejar el seu futur. Si no aconsegueix ser president de la Generalitat tindrà poques possibilitats de repetir o de guanyar. Per això aquesta nit, dialogant amb algun diputat electe del PSC, he vist moltes ganes de fer tripartit. És la taula de salvació de moltes coses, i alhora creuen, equivocadament, que pot ser la causa del naufragi de CiU. Aquesta gent porta vaticinant el mateix fa una colla d'anys i encara no s'han assabentat que hem guanyat totes les eleccions nacionals.
També entre la gent d'ERC hi he vist acceptació generalitzada del tripartit. No sé si és la consigna de cara a la negociació o si és real, però els veig molt disposats a reeditar un govern d'esquerres. Espero equivocar-me. Sobretot perquè alguns votants d'ERC que conec han mantingut la fidelitat convençuts que aquesta vegada no tornarien a fer el mateix que el 2003.
Veurem què passa en els propers dies. Ens toca portar la iniciativa, perquè som els guanyadors nets d'aquestes eleccions.
I a mi em complauen enormement els resultats de la ciutat de Girona, on CiU ha crescut pràcticament dos punts mentre que PSC i ERC registren sensibles davallades. És un bon auguri per a les eleccions municipals del maig del 2007!

 
Escrit per krls el dia 2.11.06 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici