06 desembre 2006
Aigua a Mart el mateix dia de l'informe Baker...
Des de fa unes hores, els mitjans de comunicació d'arreu del món recullen la notícia difosa per la Nasa segons la qual hi ha evidències fotogràfiques d'una possible presència d'aigua al planeta Mart en l'actualitat. De les fotos facilitades per l'agència espacial se'n deriva que, en efecte, una substància líquida ha deixat un rastre en un cràter, i podria ser que es tractés d'aigua. De ser certa la hipòtesi, la notícia és recolucionària.

Però em demano per què l'han difosa avui. Són fotografies preses per la sonda Mars Global Surveyor el 2000 i el 2005, i suposo que l'anàlisi no ve d'un dia. La casualitat ha fet que la notícia coincidís amb la presentació de l'anomenat "informe Baker" sobre la guerra d'Iraq, que arriba a unes conclusions demoledores per a la Casa Blanca. Els Estats Units estan perdent el control de la seva operació al país asiàtic, i les perspectives que indica l'informe de James Baker són pitjors.

Sóc dels que pensa que en determinades esferes de poder, les casualitats no existeixen. Sospito que el president dels Estats Units ha de tenir una nevera plena de recursos informatius a disposició per casos de necessitat; recursos que no tinguin una data precisa de difusió, que no siguin tan peremptoris com les notícies del dia. No oblidem que l'agenda informativa de la Nasa fa part de l'agenda informativa de la Casa Blanca, i que ningú amb un mínim de perspicàcia política que estigués al corrent de la notícia no la desaprofitaria si volia amortir l'impacte de l'informe Baker.

Si hi ha aigua, fantàstic. Però a l'Iraq hi continua havent-hi un problema colossal.

 
Escrit per krls el dia 6.12.06 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici