04 desembre 2006
Conseller de la vicepresència o vicepresident?
He escoltat l'entrevista que aquest matí ha fet l'Antoni Bassas a Carod-Rovira i he comprovat que en tot moment se li adreçava com a "vicepresident" de la Generalitat. Com que l'altre dia vaig comentar que el càrrec oficial és "conseller de la vicepresidència" he pensat que no haguessin canviat ja el rang, i m'he adreçat a la plana web de la Generalitat per comprovar què hi diu. Veig que hi continua dient "conseller de la Vicepresència", perquè no hi ha una vicepresidència sinó un Departament de la Vicepresidència. Vaig una mica més enllà i entro al DOGC per llegir el decret relatiu a la creació dels departaments, i s'hi confirma el següent: "Es crea el Departament de la Vicepresidència. El conseller d'aquest departament tindrà la denominació de conseller de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya".
Contrasta amb el decret de creació del departament del Conseller en Cap del primer govern tripartit, en què es deia el següent: "El conseller d'aquest Departament tindrà la denominació de conseller en cap de la Generalitat de Catalunya".
Si es volia que a Carod-Rovira se l'anomenés vicepresident, el decret ho hauria hagut d'especificar d'aquesta manera. En canvi, demana que se l'anomeni "conseller de la Vicepresidència" per algun motiu, i no pas "vicepresident de la Generalitat". Mentre això sigui així, el més normal és que els mitjans públics de la Generalitat es refereixin al conseller Carod-Rovira com a conseller de la Vicepresidència, igual com quan en Joaquim Triadú fou nomenat "conseller de la Presidència" i naturalment tothom li deia així, no pas "president"...

 
Escrit per krls el dia 4.12.06 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici