07 desembre 2006
Dos retalls de premsa
La lectura de la premsa d'avui em suggereix alguns retalls, que vull compartir. El primer, el de la veterana escriptora Isabel-Clara Simó, que fa pocs dies s'atrevia a certificar (fidelitat obliga) que Montilla havia caigut bé. Avui comença el seu article al diari Avui de la manera següent:

"Home, Montilla, president! ¿Què no havíem quedat que no volem debat identitari? Que no ens ho havies promès? Doncs ¿a què vénen els escarafalls per la bandera espanyola a Governació? ¿Potser et referies a la identitat "només" catalana, que la identitat espanyola sí que val? ¿No ens havies dit que la bandera catalana era una bandera espanyola? Urgeix un debat identitari per aclarir què és el debat identitari".

De què se sorprèn?

Un altre retall recomanable és el d'en Salvador Cot, també a l'Avui, titulat Patriotisme socialista:
"Espero que aviat ens expliquin, detalladament, en quin percentatge es reduiran les llistes d'espera dels hospitals i els barracons de les escoles a base de penjar banderes espanyoles a totes les conselleries d'ERC. Perquè si no és així, haurem de pensar que el patriotisme social del president Montilla és, simplement, la mena de patriotisme del PSC, que vol dir patriotisme nacional, del de sempre, de l'espanyol de tota la vida. El programa nacional dels socialistes -que en tenen, i molt sòlid- coincideix perfectament amb la Constitució del 78, el seu títol vuitè i els Estatuts d'Autonomia que van pactar, bàsicament, Felipe González i Adolfo Suárez. Una determinada exhibició de símbols no és, només, una llei, és també un projecte polític que vol portar Catalunya cap a un determinat horitzó identitari. I aquest és l'objectiu que persegueixen les ordres del president Montilla, ni més ni menys. Per cert, també vivim en una monarquia obligatòria. Ai, ai, ai."
Un altre article, en aquest cas en clau gironina, que val la pena llegir és el d'en Jordi Vilamitjana a Diari de Girona. El titula "Ser de Girona, en política".

I aprofito per recomanar-vos la lectura del post d'ahir escrit per en Marc Vidal, titulat "Avui no celebro res".

 
Escrit per krls el dia 7.12.06 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici