16 gener 2007
Despolititzem els valors
L'esquerra conservadora ha pretès, encara avui, posseir la propietat de valors com la solidaritat, la sostenibilitat, la justícia social. Jo no dic que la dreta conservadora hagi tinguin interès a fomentar-los, però entre aquests dos espais hi ha opcions i majories socials que no han necessitat de cap formació doctrinària per voler un món millor i més just. No ser d'aquesta esquerra tradicional no ens fa ser de dretes, ni tampoc no ser de la dreta conservadora no ens converteix en marxistes. Fujo d'aquestes etiquetes, perquè hi ha valors dels quals fa bandera l'esquerra que sempre he defensat per les meves pròpies conviccions, i hi ha actituds de la dreta que em semblen respectables i que han demostrat, a diferència del que s'ha demostrat quan el socialisme real ha estat al govern, que generen més progrés que les d'altres. La política criminal de Ceausescu es va fer en nom del socialisme, i s'obligava els nens petits a fer feines al camp, naturalment sense remuneració, en nom de la solidaritat i el progrés col·lectiu.
Per això, l'esforç d'etiquetar-nos a partir de l'eix tradicional dreta-esquerra és inútil. La majoria de la societat escapa d'aquest esquema, i els polítics moderns farien bé d'entendre i acceptar que el mapa és afortunadament més complex que la simple divisió entre dretes i esquerres. Som majoria els qui conformem un espai social on són nostres valors com el respecte al medi ambient, la solidaritat, la necessitat d'una justícia social equilibrada. No els sentim com manllevats de ningú, sinó que són propis.

 
Escrit per krls el dia 16.1.07 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


At dimarts, 16 gener, 2007, Blogger Marc Arza Nolla

Ens continuem guiant per inèrcia en la línia de dreta a esquerra però coincideixo amb tu en que els valors han multiplicat aquestes línies. Els posicionaments són diversos en eixòs com la intimitat, la identitat, la llibertat, la religiositat, etc...

Fins aviat,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

 

Publica un comentari

~ Inici