10 gener 2007
Girona no s'ho mereix
L'Ajuntament de Girona ha votat en contra de la moció presentada per CiU contrària al reial decret de l'ensenyament aprovat pel govern Zapatero, que envaeix competències i suposa una amenaça al model lingüístic de l'educació catalana. Els vots dels regidors del PSC, ICV i d'ERC s'han sumat als vots del PP i han convertit Girona en l'única capital de demarcació que no es defineix en contra del decret i en favor del nostre model educatiu. Ho han fet els ajuntaments de Lleida, de Tarragona i fins i tot el de Barcelona. Però el de Girona, inexplicablement, no. La ciutat no podrà sumar la seva força a la dels altres municipis que estan aprovant mocions similars perquè l'equip de Govern ha dit que no.
Les raons no les he entès. Pel tripartit municipal només ha parlat l'alcaldessa, que ho ha fet en nom dels tres grups i tant el portaveu d'ICV com la d'ERC han estat en silenci. Ha vingut a dir que estan d'acord amb la posició política que defensa la moció però que estan en contra de la moció com a tal, perquè es veu que a l'Ajuntament no li toca de parlar-ne. Es veu que l'actual govern de la ciutat considera que no ha de tenir opinió al respecte i no l'ha de fer sentir, i que si els altres ho fan, "m'és igual!" (expressió literal de l'alcaldessa aquest vespre). No entenc els motius pels quals han impedit que els gironins ens sumem als barcelonins, als lleidatans, als tarragonins i als d'altres municipis que volen fer sentir la seva veu contra un decret que envaeix competències i amenaça el nostre model educatiu en català.
Em temo que els regidors de PSC, ICV i ERC han votat al costat del PP en una majoria insòlita perquè no estan a favor que la moció la presenti CiU, la qual cosa indica fins a on estan disposats a arribar. Ho trobo lametable, i decebedor. Que se'ns furti la possibilitat de sumar-nos col·lectivament, com a ciutat, a un clamor popular que recorre Catalunya només perquè la iniciativa parteix de l'oposició, ho trobo trist i molt poc edificant. És un símptoma més de la gran fatiga que presenta un model polític que fa 28 anys que dura, i que s'ha de canviar. Així no anem bé, ni podem anar mai bé.
Tinc ganes de repassar l'historial de mocions aprovades per l'Ajuntament de qüestions que segons el discurs del tripartit "no toquen" de parlar. Deu ser que només no toca si això incomoda els governs amics de Madrid i de Barcelona, o si es parla del català. Jo no vull un ajuntament que renunciï a parlar de les qüestions nacionals, que no vulgui tenir opinió ni posició. No vull un govern plegat als interessos dels partits perquè ara resulti que cal no molestar Montilla i Zapatero.
Girona no s'ho mereix. No es mereix un govern que renuncia per raons sectàries a aprovar una moció amb la qual estan, no en tinc dubtes, d'acord.

 
Escrit per krls el dia 10.1.07 | Enllaç permanent |


2 Comentaris:


At dimecres, 10 gener, 2007, Anonymous Anònim

És molt delicat especular sobre el que hauria fet algú que ja no és entre nosaltres, crec que és millor no fer-ho, però en aquest cas no me'n puc estar: per la seva trajectòria i per la seva coherència (si més no en tot el que afecta el català) no m'imagino Francesc Ferrer (al cel sia) fent el trist paper que estan fent els seus companys de partit.

Bonastruc.

 

At dimecres, 10 gener, 2007, Blogger Narcís Sastre i Fulcarà

Hola Carles,

t'envio una "meme", cosa força típica dels blocs que consisteix a explicar unes quantes coses sobre tu que no sabem. Jo ho acabo de fer. T'atreveixes?

Al acabar ho has de proposar a cinc persones més.

 

Publica un comentari

~ Inici