20 febrer 2007
Harmonització 2.0
El PSOE i el PSC (que també en això han anat sempre junts) han tret del congelador el terme més inefable dels que han fet servir: harmonització. Deuen pensar que ningú no recordarà aquell intent vergonyós que fou la LOAPA ("Ley de armonización del proceso autonómico"), pensada per tallar les expectatives de les nacionalitats catalana i basca i sorgida --oh, casualitat-- després del cop d'Estat del 23-F. El socialisme se sent fort, sobretot després de l'experiència catalana en què li ha quedat clar que malgrat perdre i obtenir un dels seus pitjors resultats de la història, ocupa el govern amb mà de ferro gràcies a aliats sempre disposats a sortir en el seu socors. Se sent fort però se sent amenaçat pel discurs espanyolitzant del PP, que li pot causar algun maldecap a l'Estat espanyol, i per la incògnita que són els Ciutadans.
I ha fet el que acostuma a fer: aprofitar l'oportunitat per deixar el seu segell uniformitzador. Ara promouen un nou esperit harmonitzant, que recollirà essencialment les intencions d'aquella nefasta LOAPA però segurament seran més hàbils des del punt de vista constitucional i s'estalviaran la bufetada que van tenir aleshores quan el TC va estimar els recursos presentats per CiU, entre d'altres.
CiU ha demostrat històricament quina va ser la seva actuació en moments molt difícils. Després del cop d'Estat, amb una activitat d'ETA intensíssima i una gran incertesa econòmica, CiU va mantenir el pols amb l'Estat i va lluitar fins al final perquè la LOAPA quedés anul·lada. Ho va aconsgeuir, i va aconseguir que finalment aquell esperit quedés al congelador. Però avui ha sortit i ja el duen al microones. La reacció del govern català és, de moment, xiular i mirar cap a un altre costat, i deixar que lleis com la de la Dependència envaeixin competències catalanes.
El PSOE ja té a punt la versió 2.0 de la Loapa. I el PP, quan li convingui, s'apuntarà a la festa.

 
Escrit per krls el dia 20.2.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici