13 febrer 2007
L'economia continua creixent de forma espectacular
El creixement de l'economia espanyola del 2006 ha estat superior al previst i s'ha situat al 3,8%, xifra que cal considerar molt bona. És difícil parlar de desacceleració. Però els senyals hi són i caldria que l'excel·lent dada difosa avui per l'INE no ens conduís a l'autoengany. Els motors del creixement continuen essent els mateixos, i no són motors que siguin garantia d'estabilitat: el consum intern, la construcció, la immigració. Mentre funcionen, cap problema. Però quan repuntin a la baixa, tindrem problemes. Aquests dies parlo amb gent del sector de la construcció per polsar quina és la situació i la conclusió general és que la desacceleració s'està expressant en forma de temps: es tarda molt més a vendre un immoble que abans. Els preus es mantenen en creixement, però s'allarguen els terminis de venda d'un immoble i hi ha moltes més dificultats en els immobles d'ocasió. Les dificultats de les famílies per arribar a final de més augmenten, i l'anunci de pujada d'un quart de punt dels tipus d'interès per al mes de març empitjorarà la es condicions de l'economia familiar.

 
Escrit per krls el dia 13.2.07 | Enllaç permanent |


3 Comentaris:


At dimecres, 14 febrer, 2007, Blogger Crom el nòrdic

Estic d'acord amb aquest article, el trobo molt ben escrit. És veritat, l'economia actual potser puja, però en tot cas, està en una situació inestable.

Felicitats per l'article, Carles.

 

At dimecres, 14 febrer, 2007, Anonymous Anònim

Totalment d'acord, però sincerament, aquesta informació està a l'abast de qualsevol a internet, no creu que devem esperar d'un polític alguna cosa més que certificar la realitat que els mateixos polítics ens han portat a ella.

Esmoll

 

At dijous, 15 febrer, 2007, Blogger krls

benvolgut anònim, gràcies pel teu comentari. Ja hauràs llegit de tota manera que faig unes reflexions sobre aspectes ocults de la realitat econòmica que cal tenir presents. Encara que la informació sobre l'evolució del PIB es pugui treure d'Internet (que és d'on jo l'he treta) no vol dir que no en pugui fer un apunt en aquest bloc. No em sap greu que l'economia vagi bé, encara que pertanyi a un grup polític que és a l'oposició. El que em sabria greu és que no veiéssim més enllà d'aquestes xifres i no prenguéssim consciència (també els polítics, però no només ells) de les febleses del nostre model econòmic.

 

Publica un comentari

~ Inici