09 febrer 2007
Una mica massa tard per fer-nos discursos sobre l'aigua
L'Ajuntament de Girona ha aprovat, amb l'única abstenció de CiU, el nou reglament del servei municipal d'abastament i distribució d'aigua potable. En general té novetats interessants amb les quals estem a favor, però cal estudiar-lo a fons abans de votar-hi en un sentit concret.
El que més m'ha cridat l'atenció és que aquesta revisió del reglament de l'aigua potable és la primera que s'emprèn en tota la democràcia local. El reglament vigent és fet l'any 1978, un any abans de les primeres eleccions democràtiques, i no s'ha renovat fins al 2007.
Com és possible? 28 anys de governs suposadament progressistes no han estat suficients per revisar, a la llum de la "nova cultura de l'aigua" que fa anys que senim, un reglament que prové dels ajuntaments no democràtics? No em vull ni imaginar què hauria passat si hagués estat un govern de CiU el que s'hagués atrevit a portar l'any 2007 la revisió d'un reglament del servei d'aigua potable que datés de 1978.
Millor tard que mai, però tota aquesta gent que de seguida et clava un discurs sobre la sostenibilitat en abstracte hauria d'examinar-se prèviament i saber amb certesa si està o no en condicions de donar lliçons morals als altres. No n'hi ha prou d'apropiar-se de la bandera de la sostenibilitat, la nova cultura de l'aigua i un altre món es possible, si resulta que quan es governa en un ajuntament durant més d'un quart de segle ininterromput es tarden 28 anys a revisar el reglament que fa funcionar un servei bàsic com és el de l'aigua.
A què han esperar, tots aquests anys? Que no hi havia tanta sensibilització de l'Ajuntament pels temes mediambientals? No han tingut temps per revisar un reglament obsolet?
Puc entendre que certes coses es vagin retardant, però almenys que ara no es pengin la medalla als apòstols de la sostenibilitat. Han tardat 29 anys a fer un nou reglament del servei municipal d'aigua. Que no ens parlin de la nova cultura de l'aigua, perquè no cola.

 
Escrit per krls el dia 9.2.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici