18 març 2007
Amics, això només ho pot aturar CiU
El periodista Jordi Barbeta ha denunciat avui en una columna publicada a La Vanguardia les amenaces que ha rebut de part d'Antonio Bolaño, director de l'oficina de Comunicació del president de la Generalitat, José Montilla. Són amenaces gravíssimes, que afecten l'exercici d'un dret sagrat en democràcia i que cap polític o funcionari no hauria de posar en perill. Ho ha fet un càrrec de confiança de Montilla, situat a la cúpula del poder d'aquest país. Ho ha fet exactament de la mateixa manera que ho faria un nazi, un feixista, un estalinista o un maoista: "Te juro que no voy a parar hasta joderte", li ha etzibat a Barbeta perquè va gosar publicar les al·legacions de l'advocat de l'Estat (PSOE) on la interpretació de l'Estatut queda rebaixada d'una forma escandalosa.

Ho ha publicat el periodista i jo, naturalment, me'l crec. Primer perquè no és un periodista que acaba d'arribar i sap distingit perfectament entre la pressió lícita que tot cap de comunicació exerceix sobre la premsa i les amenaces; i segon, perquè l'actitud de Bolaño encaixa amb un patró de comportament molt propi dels socialistes. Fa pocs dies s'ha denunciat que elaboren llistes negres de periodistes a la CCRTV, i ara la denúncia cobra credibilitat, i més si no dimiteix ningú ni ningú dóna explicacions.

Espero que el Col·legi de Periodistes i el Sindicat, tan diligents quan es tracta de denunciar qualsevol acció que faci Convergència en matèria de mitjans de comunicació, condemni amb fermesa les amenaces directes fetes des del poder públic a un periodista. Espero que algú doni explicacions públiques i actuï en conseqüència: almenys que dimiteixi Bolaño.

Hem de tenir aquesta mena de personatges sinistres, totalitaris, en la nòmina de l'administració catalana? Aquesta mena de gent ha de determinar la política de comunicació de la màxima autoritat del país? Quin caram de negoci estem fent amb això del tripartit? Són aquesta mena de gent que ens ha de parlar de "qualitat democràtica"? Aquests ens han de donar lliçons de democràcia?

Això va molt malament. El país té al seu nivell més alt gent d'una insolvència democràtica espantosa. D'on han sortit, tots aquests? De quina escola de formació han baixat? Es pot saber on van aprendre de democràcia, si és que mai n'han après?

Això és el PSC. La cultura democràtica socialista és la d'Antonio Bolaño. El tracte que el socialisme dóna als professionals de la comunicació és el d'Antonio Bolaño: sectari, amenaçador, totalitari. Això, mentre aquest personatge dirigeixi la comunicació del president del país, que és el primer secretari del PSC.

Catalunya no es mereix que la governi aquesta mena de gent. El canvi ha de començar aquest proper 27 de maig: diguem prou a aquesta manera d'actuar, a aquesta manera de governar la societat; parem els peus al poder total del PSC a què ens aboca el naixement del Tripartit Socialista de Catalunya. Només CiU ho pot parar, i ho dic així de clar perquè no crec que cap altra força política estigui en condicions de garantir-ho. Votar ERC i votar ICV és votar el TSC: és votar Antonio Bolaño i fer possible que aquesta gent continuï amenaçant i fent i desfent a gust.

CiU ha de sortir reforçada d'aquestes eleccions, i ha d'accedir al govern de les grans ciutats del país. Només amb aquesta estratègia podrem frenar la impunitat de personatges com Antono Bolaño. Els patriotes de debò, els sobiranistes que l'1 de novembre van tornar a votar el TSC --alguns sense creure que l'estaven votant, malgrat els advertiments que els vam adreçar--, ara han de fer el pas. Catalunya no pot córrer el risc d'estar governada per mentalitats feixistes, nazis o estalinistes, que pel cas és exactament el mateix. Això no és propi d'un país avançat, democràtic, europeu: això és de república bananera.

Sobre tot això de què us parlo també n'ha escrit una entrada al seu bloc en Jaume Ciurana. Amics, seriosament: ha arribat l'hora que CiU desplaci el PSC del poder local del país, i cal que ens hi doneu un cop de mà. Que ens ajudeu amb el vostre esforç a articular una hegemonia nacional que garanteixi, sense dubtes, que gent com Antonio Bolaño no ficarà més la grapa en els assumptes del país.

 
Escrit per krls el dia 18.3.07 | Enllaç permanent |


2 Comentaris:


At dilluns, 19 març, 2007, Blogger Diego Sola i Garcia

Benvolgut Carles;

Enhorabona pel post. Coincideixo al 100% amb tu. Certament, quan vaig llegir l'article d'en Jordi Barbeta vaig quedar impressionat. És allò que sospites, ja que personalment crec que la metodologia de molts socialistes és d'aquest tarannà, però que mai creus que pugui venir del cap de premsa del president del teu país!

Personalment, espero una destitució anunciada en boca del president Montilla. La llàstima és que no passarà, i aquest noi s'anirà creixent en el seu orgull petulant. Si volem salvaguardar amb prou garanties la democràcia catalana, està clar que aquestes coses no poden passar... perquè no són, precisament, coses que hagin de passar en un país normal.

Enhorabona pel bloc, el llegeixo molt sovint.

Salut!

 

At dimarts, 20 març, 2007, Anonymous Anònim

Benvolgut,

excel.lent article d' opinió. Els mal anomenats "progressistes" són uns sectaris absolutistes. Quin drama pel nostre país; estem governats per un bàndol de farsants traïdors de la pàtria.

Ara no podem defallir ni caure en el desànim. Catalunya ha aguantat moltes trifulques i cops. La gent que estimem Catalunya no podem abandonar el timó, el seny, la responsabilitat.

 

Publica un comentari

~ Inici