21 març 2007
Bravo pel Col·legi de Periodistes!
Havia escrit amb una certa ironia que esperava que el Col·legi de Periodistes de Catalunya tingués en el cas Bolaño el mateix zel que ha tingut en ocasions en què els afectats eren dirigents de CiU, perquè temia que passaria el de sempre. Però tinc la satisfacció de dir que em vaig equivocar: la nota que acaba de fer pública el Col·legi declarant "del tot incompatible l?estil i l?actitud posats de manifest en aquesta ocasió amb l?exercici del càrrec de director de Comunicació de la Presidència de la Generalitat de Catalunya" és un canvi cultural en aquesta institució que vull aplaudir a consciència. Sincerament, ja era hora.

Valoro molt positivament que el Col·legi hagi adoptat aquesta decisió en contra de les pressions que deu haver rebut perquè no la dictés i en contra de molts d'interessos dels Bolaños de torn. S'obre una esperança perquè el Col·legi deixi de ser un instrument al servei del poder socialista i es converteixi únicament en una eina de servei als periodistes, sense cap necessitat d'intervenir en el joc dels partits. Això li permetrà tocar el crostó a convergents, a republicans, a populars, a ecosocialistes, a socialistes i a ciudadanos sense que recaigui la sospita de parcialitat. El Col·legi ha de servir els seus professionals, i punt. I avui ho ha fet.

Llegiu-vos la nota. El president Montilla ja no té cap argument per mantenir-lo al càrrec. L'ha de cessar de manera fulminant, i si no ho fa demostrarà una vegada més el respecte que té per normes democràtiques elementals.

 
Escrit per krls el dia 21.3.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici