29 març 2007
CiU parla clar al Parlament. Què farà ERC?
Quico Homs acaba de fer pública des de la tribuna del Parlament la proposta de transacció que CiU ofereix a Esquerra que significa un posicionament nítidament nacional, clarament diferent de la posició del PSC. És una porta que ERC no hauria de tancar si allò que li importa, de debò, és el procés cap a la plena sobirania nacional. CiU n'és partidària, el PSC segurament no. Què farà ERC?

La proposta de CiU diu, entre d'altres coses, que si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut,"el Parlament ha de contemplar sense excepció totes les sortides pacífiques i democràtiques possibles (...) inclòs l'exercici del dret a l'autodeterminació per tal de poder efectiu el dret de constituir un Estat propi en el si de la Unió Europea".

Pot Esquerra votar en contra d'aquesta proposta? O preferirà mantenir viva la seva proposta on allò que de debò li interessa és deixar constància que el pacte de la Moncloca entre Mas i Zapatero és la mare de tots els mals del país. ¿Prefereix entretenir-se en la querella domèstica i a ficar el dit a l'ull del que hauria de ser l'aliat per aprovar una proposta sobiranista, que no aprovar directament la proposta, clara i nítida, que els ofereix CiU? D'aquí a poca estona sortirem de dubtes...

 
Escrit per krls el dia 29.3.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici