17 març 2007
Deixem-nos de punyetes: l'ofensiva contra l'Estatut la lidera el PSOE
Hem conegut les al·legacions presentades pel govern socialista de Madrid al recurs del PP contra l'Estatut, i no hi ha dubte que és tota una declaració d'intencions sobre quina és la percepció dels companys de Montilla i del mateix Montilla sobre la interpretació que cal donar als aspectes clau del nou text estatutari. El recurs del PP és menys deshonest, perquè va de cara: van votar que no, s'hi han oposat sempre i han actuat en conseqüència. En canvi, els socialistes --naturalment, els socialistes catalans que formen part del grup parlamentari socialista al Congrés-- són capaços de prometre el suport a l'Estatut aprovat pel Parlament, l'endemà fer mans i mànigues per esmenar-lo i finalment intentant condicionar la seva interpretació.

L'ofensiva real, la que acabarà determinant la sort que segueixi el nostre Estatut, l'està liderant el PSOE i el PSC. De què serveix fer president el senyor Montilla? De què serveix entregar el país al control dels socialistes?

La gent que vulgui progrés de l'autogovern --i no vull entrar ara en la discussió de qui diu que vol anar més lluny-- no pot estar satisfeta amb aquesta estratègia. Ha arribat l'hora de dir als autors d'aquesta estratègia que ja n'hi ha prou, que això no duu enlloc, que això no ens porta pel camí del progrés de l'autogovern. La manera de dir prou han de ser les eleccions municipals: un ampli suport a CiU seria un avís molt seriós i una forma de dir que ja n'hi ha prou. Altrament, el risc que es consolidi un poder absolut a mans del partit socialista a tots els nivells del poder del país és molt elevat.

L'única garantia de governs nacionals als nostres municipis, consells comarcals i diputacions és un ampli suport a CiU. Només articularem governs alternatius al tripartit i el que representa (és a dir, el control socialista de la interpretació del nostre autogovern) si consolidem CiU com a primera força política del país i com a protagonista del canvi polític.

El canvi polític és necessari a Girona, a Figueres, a Blanes, Barcelona, Olot, Palafrugell... I a Barcelona. I el canvi avui només és CiU. Un canvi en clau nacional, en clau d'alternativa a l'actual cultura política dominant i instal·lada.

 
Escrit per krls el dia 17.3.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici