29 març 2007
ERC s'ha d'autodeterminar del PSC
Abans de demanar l'autodeterminació del país, ERC s'hauria d'autodeterminar del PSC. Ja n'hi ha prou de voler jugar a independentistes de cap de setmana i a conformistes de moqueta. Avui se'ls ha vist el llautó, i el lluiran molt de temps: han rebutjat la proposta que el Parlament aprovés una proposta que encaminaria el país en la via de decidir si vol o no tenir un Estat propi. S'han fet forts en un redactat formal que ells sabien que era inassumible: han insistit a parlar del pacte de la Moncloa, i no els hem tret d'aquí, segurament per por que hi hagués una majoria sobiranista al Parlament que enviés un missatge clar al món. Això seria posar en risc la seva aposta estratègica de consolidar el Tripartit Socialista de Catalunya.

Que no ens vinguin, a partir d'ara, amb monsergues: s'han entregat a l'estratègia socialista. Pacten amb un partit que fa dos dies va votar en contra que Catalunya tingués capacitat de convocar referèndums (i em refereixo al PSC, no al PSOE. Però el que el PSC faci a Madrid es veu que no preocupa gens ni mica Esquerra), i menyspreen la possibilitat, ben fàcil, que hauríem tingut d'arribar a un acord nacional avui al Parlament.

S'han espantat. Els seus votants ja saben, a partir d'ara, fins on arriben les soflames independentistes d'Esquerra: enlloc. Quan tenien l'oportunitat de comprometre el Parlament en una declaració sobirana han preferit fer costat a Montilla, al PSC i al PSOE i no molestar el jefe Zapatero ara que les coses se li compliquen.

Una pena. Però molt revelador de quin és el grau de compromís i de dependència d'Esquerra respecte el PSC.

 
Escrit per krls el dia 29.3.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici