14 març 2007
Estrena des de la tribuna del Parlament
M'acabo d'estrenar en una intervenció al Ple del Parlament. Ha estat per defensar l'esmena a la totalitat que hem presentat contra la proposició del PP que demanava canviar la llei de política lingüística per tal d'eliminar la necessitat que els rètols comercials estiguin almenys en llengua catalana. No se n'han sortit perquè tant els partits del Tripartit com CiU hem rebutjat l'intent i hem votat conjuntament les nostres esmenes a la totalitat. En la defensa de l'esmena (que per error i inexperiència en un parell d'ocasions he confós amb "moció") he volgut remarcar la necessitat que la llengua catalana sigui objecte d'especial tracte; ho he fet metafòricament dient que el català és per a nosaltres un membre més de la família, i per tant tot el que li passi de bo i de dolent ens concerneix de forma molt íntima i profunda.
No m'he sentit especialment estrany, encara que hi havia el lògic respecte escènic pel marc, pel fet d'estrenar-me i pel fet de tractar un assumpte en el qual reconec que em costa molt posar-hi distància política i treure-li passió. També hi ha ajudat el fet que en aquest tema hem tingut una mateixa línia argumental amb PSC, ERC i IVC. Per cert, que la intervenció del diputat d'ICV, Francesc Hilari Pané, l'he trobada brillant, de manera que en acabar el debat l'he anat a felicitar.
Quant a les intervencions del PP, Daniel Sirera ha demostrat que un parlamentari solvent també pot tirar de demagògia si convé, i Antonio Robles, del Grup Mixt, s'ha passat de voltes. Segurament busca un cos a cos amb la resta de grups polítics per guanyar notorietat, i per això ha repartit a tort i a dret amb unes formes que han obligat el president del Parlament a cridar-li l'atenció. El cas és la "pinça lingüística" s'ha estrenat avui al Parlament amb un fracàs rotund. Que segueixi així.

 
Escrit per krls el dia 14.3.07 | Enllaç permanent |


3 Comentaris:


At dijous, 15 març, 2007, Anonymous lluis butinyà

hola carles,

t'he vist al parlament i m'ha agredat la teva intervenció. endavant.

 

At dijous, 15 març, 2007, Blogger krls

merci lluís, espero anar millorant.

 

At dijous, 15 març, 2007, Anonymous kiku

He vist la teva intervenció, Carles. Moltes felicitats i endavant!

 

Publica un comentari

~ Inici