12 març 2007
Una informació útil per a un públic inadequat
Diversos pares i mares de Girona s'han posat en contacte avui amb nosaltres per denunciar la tramesa d'una carta de l'Ajuntament adreçada als seus fills, on se'ls informa del Centre Jove de Salut Integral. És una carta que ofereix informació sobre sexualitat i també sobre transtorns alimentaris i drogodependències. Són problemes greus, creixents, que demanen una resposta coral on participin no només les administracions sinó també i sobretot les famílies.

El problema és que aquesta carta s'ha enviat a nens d'onze i de dotze anys, i la carta, adreçada personalment al nen, amb els seus noms i cognoms, els suggereix que "si vols més informació o posar-te en contacte amb aquest servei pots fer-ho venint personalment, sol o sola, amb els amics o les amigues, amb la teva parella, o també pots trucar al telèfon 972 204212". És a dir: des de l'Ajuntament s'està suggerint a mainada de 11 i 12 anys que s'adrecin, sols, al Centre Jove de Salut Integral.

Em sembla inadequat que l'Ajuntament vulgui tractar bilateralment amb els menors d'aquestes edats assumptes de tanta complexitat. I la família? Quin és el rol que l'Ajuntament de Girona atorga a la família en la gestió de la informació sexual, o de problemàtiques greus com les alimentàries i les drogues en mainada de 11 i de 12 anys?

Les administracions, i sobretot la local, tenen un rol important a jugar en la gestió de la informació sobre sexualitat, sobre drogues i sobre transtorns alimentaris. Només faltaria!

Si tenim un problema en el model educatiu (és bo que nens de 12 anys comenin l'ESO?), o si tenim un problema de model social (com eduquem els nostres fills i quina responsabilitat assumeixen o declinen els pares i mares?), els hem d'abordar amb solucions ambicioses però no amb mesures més estètiques que efectives. Parlem de problemes socials? Parlem-ne, i a fons. Però no fem tríptics "enrotllats" per tapar l'expedient. Parlem de quina és la informació que l'Ajuntament ha d'enviar als pares responsables dels menors, no de com l'Ajuntament vol relacionar-se amb aquests menors per evitar el risc potencial d'una drogodependència als 12 anys o d'unes relacions sexuals prematures.

 
Escrit per krls el dia 12.3.07 | Enllaç permanent |


4 Comentaris:


At dilluns, 19 març, 2007, Anonymous Anònim

Canvi d'aires? Soc mare d'un adolescent de 13 anys i em sembla fantàstica la iniciativa des de l'Ajuntament de Girona.

 

At dimarts, 20 març, 2007, Blogger krls

Respecto la teva opinió i la teva opció personal. Però també cal respectar les famílies que no els sembla adequat que els seus fills i filles menors rebin la invitació de l'Ajuntament a anar a un centre públic a l'esquena d'ells. I aquestes famílies no han pogut triar. Tan difícil és construir una societat on tothom vegi respectats els seus drets? Tan difícil és entendre que hi ha molts pares i mares que volen gestionar aquesta informació en l'àmbit familiar? La societat no és un experiment, ni el nostre és un país de gregaris, sinó una societat madura i responsable.

 

At dijous, 22 març, 2007, Anonymous Anònim

Jo sóc mare d'una filla de 12 anys i estic revoltada. L'ajuntament ens vol exclure de la educació dels nostres propis fills? Em sembla perfecte que hi hagi informació sobre sexualitat etc, però la mateixa carta s'hauria haver enviat, com Carles bé ho demana, als pares, no als fills. A 12 anys no es poden prendre decisions d'aquest tipus dense implicar els pares, que SÓN ELS PRIMERS RESPONSABLES. Què passa, que l'Ajuntament vol passar per devant dels pares? Això passava només en dictatures comunistes.: el partit primer, no existeix res més que el partit, an aquest cas el PSC.Per poder controlar-ho tot. Senyors de l'ajuntament de Girona, les dictatures comunistes estalinistes es van acabar fa temps! Si la senyora Pagans no té fills, potser que s'ho miri una mica més i demani assessurament adequat, abans de prendre decisions tant catastròfiques com aquesta. La senyora Pagans hauria d'escoltar més els pares i els professionals i sortir i donar una resposta clara i reconeixer que l'Ajuntament es va equivocar esprepitosament. No he vist la senyora Pagans sortir per donar cap explicació sobre aquest tema. Només surt quant li convé? Una alcaldessa ha de ser-ho per tothom i sempre, no només quen li convé per finalitats electoralistes.

 

At dijous, 22 març, 2007, Anonymous Anònim

sí, ets mare d'una nena de 13 anys, potser sí, però t'has oblidat de dir que ets socialista (o del tripartit, que és el mateix). A cap pare responsable ni li pot agradar la manera com es va gestionar aquesta carta.

 

Publica un comentari

~ Inici