22 març 2007
Visita a l'alcaldessa de Watford
Dilluns vaig anar a Watford, una ciutat al nordoest de Londres, per entrevistar-me amb l'alcaldessa d'aquell municipi, Dorothy Thornhill, per tal de conèixer altres experiències de gestió en àmbits com la neteja, la gestió de la informació ciutadana, el civisme i el model de desenvolupament econòmic de la ciutat. Li vaig regalar un llibre sobre Girona i un altre sobre Catalunya.
Una de les coses que em va explicar, en relació a la política d'atenció al ciutadà, és que ella respon personalment més de 100 mails al dia, i que el seu email és públic. Al Regne Unit, l'elecció dels alcaldes és directa i es fa al marge de l'elecció dels membres del consell municipal, cosa que obliga l'alcalde a mantenir sempre un contacte directe amb els ciutadans i a donar respostes clares i ràpides --en un sentit o en un altre-- als ciutadans. La Dorothy és una dona amb empenta, simpàtica, que no para de tenir idees sobre com millorar la seva ciutat, i que ha sabut aprofitar les oportunitats que li brinda l'enorme capacitat d'atracció de Londres i les excel·lents comunicacions tant per diversos serveis de ferrocarrils (un de ràpid la connecta amb Londres en només 20 minuts) com per carretera, a més de la proximitat a l'aeroport de Luton (un dels usats per les companyies lowcost). Pertany al Partit Liberal britànic, adscrit a la Internacional Liberal. CDC manté relacions amb aquesta organització internacional.
Warford té uns 80.000 habitants i en els darrers temps ha aconseguit situar-se com una de les ciutats angleses que millor gestiona els seus serveis públics.

 
Escrit per krls el dia 22.3.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici