08 abril 2007
Dia de la mona
La mona de Pasqua protagonitza la sobretaula d'avui. A Catalunya ha adquirit una importància enorme, gràcies al coneixement xocolater que tenim i als mestres artesans que han sortit. Darrerament emeregeix amb força la figura de l'Enric Rovira, creador de bombons espectaculars. Però no és l'únic. En algunes zones dels Països Catalans es conserva, encara, la versió original d'aquest postre; a les comarques alacantines hi he pogut tastar una mona precursora dels artefactes de xocolata de les nostres pastisseries; allí, és un tortell amb ous sencers al seu interior, coberts per la massa. No hi falten les fruites confitades, ni el massapà. A d'altres països, el més habitual és trobar fórmules semblants al panetone italià. Avui, els meus amics romanesos mengen el cozonac que han preparat a casa la vigília, també habitual a la taula de Nadal.

 
Escrit per krls el dia 8.4.07 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


At dilluns, 09 abril, 2007, Blogger Crom el nòrdic

Està molt bé l'article de les mones, llàstima que no sigui més llarg. Salutacions!!

 

Publica un comentari

~ Inici