03 abril 2007
La lliçó magistral de la doctora Condom
El pregó de Setmana Santa que va llegir ahir al vespre la doctora Dolors Condom va esdevenir una autèntica lliçó magistral, especialment per l'esforç de síntesi d'un seguit de referències literàries sobre Girona i la seva Setmana Santa que em semblen no només d'un rigor exquisit sinó també d'una gran utilitat: és una manera amena i culta de submergir-se en la memòria recent de la ciutat que alguns, per raons de generació i de circumstàncies, només podem abastar d'aquesta manera. El pregó sortirà publicat d'aquí a un temps; no sé quan la Junta de Confraries el penjarà a la seva plana web (www.juntaconfrariesdegirona.org) però us recomano que quan hi sigui us el descarregueu i el llegiu reposadament. No cal dir que la Fontana d'Or era plena a rebentar.
Al batxillerat vaig seguir els llibres de llatí de la senyora Condom, que em van introduir a la llengua mare d'una forma satisfactòria i engrescadora. Després l'he trobada a la Casa de Cultura, en aquest admirable programa que són les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.
Però fins ahir no l'havia sentit pronunciar una conferència, i la vaig trobar sensacional. La forma com llegeix, pausada i sense entrebancs, el redactat amè i didàctic, que no dóna mai res per sobreentès (detall que a molts intel·lectuals els passa per alt), i naturalment el contingut, van fer d'aquest pregó un autèntic plaer.
Felicito la Junta de Confraries per haver tingut l'encert d'encarregar-li el pregó d'enguany, i agraeixo a la doctora Condom la generositat intel·lectual amb què ens va obsequiar ahir.

 
Escrit per krls el dia 3.4.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici