11 abril 2007
Les trampes del Centre d'Estudis d'Opinió
La Generalitat va crear un centre d'estudis d'opinió a imatge i semblança del CIS, i té moltes possibilitats d'esdevenir un instrument de propaganda. Avui ens han fet saber el baròmetre d'opinió del mes de març passat, i entre d'altres novetats ens venen la idea que el PSC supera CiU en intenció de vot. Però hi ha trampa, és clar. Perquè els socialistes són mestres en la manipulació de l'opinió pública (només cal llegir, per exemple, una de les opcions sobre la relació Catalunya-Espanya: pregunten per un Estat dins "una Espanya federal", no pas dins d'una Espanya confederal o dins d ela Unió Europea).
Segons aquest baròmetre, la intenció de vot del PSC és del 20,2, mentre que la de CiU és del 19,5. Si agafem les dades del baròmetre de novembre, la intenció de vot als socialistes era del 17,1 i de CiU del 22,6. Per tant, això avalaria casualment la tesi oficial del PSC segons la qual la gestió de Montilla dóna fruits mentre que CiU s'enfonsa. Però mirem una mica més i adonem-nos d'un "petit" detall. Fixem-nos en el que els enquestats diuen que van votar realment en les eleccions del 1 de novembre. En el baròmetre d'aquell mes, els que van declarar que havien votat CiU eren el 21,7%, mentre que els que van delcarar que van votar PSC eren només el 16,6%. Ara, en el baròmetre de març, els que han declarat que havien votat PSC se situen al 25,5% (és a dir, 9 punts més que el baròmetre de novembre!), però dels quals només el 20,2% estarien disposats a tornar-los a votar. En canvi, persones que asseguren que el seu vot va ser per a CiU representen el 24,4%, més d'un punt menys que les que diuen haver votat PSC. No cal que us recordi que els resultats electorals reals van situar CiU molt per sobre del PSC...
És a dir, que si agafen molts més votants reals del PSC que no pas de CiU, i els demanen què votarien si avui hi haguessin eleccions nacionals... el més normal és que surti que el PSC guanya.
Això és fer trampa. I és fer trampa amb diners públics, que encara és pitjor.

 
Escrit per krls el dia 11.4.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici