14 abril 2007
Per una factultat de medicina a Girona
El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, m'ha respost a les preguntes que li vaig formular fa setmanes sobre la reivindicació d'una facultat de Medicina a les comarques gironines, i no puc estar més que decebut pel seu contingut: si el Govern no és capaç de respondre afirmativament al desig de tenir aquesta facultat és que, en realitat, ens està preparant per al pitjor. La resposta és tan ambigua i tan inconcreta que és, democràticament, lamentable. Jo li formulava tres preguntes ben concretes, que necessitaven respostes concretes. Enlloc d'això, s'embolica per no dir res i declina respondre a la pregunta de quina és l'opinió del Govern sobre la reivindicació gironina de tenir una facultat de medicina.
Les Universitats de Barcelona, Lleida i Tarragona tenen facultat de Medicina, però la de Girona no. És l'única del país que no en té, tot i que la societat civil i els professionals la reivindiquen i la troben necessària. És més: les nostres comarques tenen ja la massa crítica d'habitants i la xarxa d'hospitals territorials suficients com per justificar, amb escreix, la necessitat d'aquesta facultat.
Necessitem un Ajuntament que acompanyi la Universitat i el Col·legi de Metges en la reivindicació d'aquesta facultat, i no un que es plegui als interessos del Govern de la Generalitat pel sol fet que sigui del mateix partit. Si volem una facultat de Medicina l'hem de reclamar i hem de pressionar fort, amb convicció, sense renúncies.

 
Escrit per krls el dia 14.4.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici