25 abril 2007
Us poso a disposició els plànols del projecte bàsic del TAV
Davant de la poca transparència amb què l'Ajuntament gestiona el transcendent projecte del Tren d'Alta Velocitat penso que els ciutadans han de tenir accés directe a tot el material públic. En aquest enllaç us poso a disposició els plànols escannejats del projecte bàsic que l'Estat va entregar el mes de desembre passat a l'Ajuntament de Girona i que servirà per al projecte constructiu. És llastimós que l'Ajuntament no hagi enviat un CD amb aquests plànols a tots els ciutadans, o que no hagi penjat aquests escànners a la plana web municipal. Tant omplir-se la boca de transparència i participació i resulta que el projecte més important d'avui i de les properes dècades es manté en una opacitat inacceptable. Entreu el meu àlbum web i podreu descarregar-vos plànol a plànol el traçat de les dues vies, la del TAV i la del tren convencional, que es bifurquen a partir d'un punt determinat.

 
Escrit per krls el dia 25.4.07 | Enllaç permanent |


2 Comentaris:


At dijous, 26 abril, 2007, Anonymous Anònim

Benvolgut Carles,

et faig arribar el meu agraïment per la informació del TAV a Girona.
Un drama per saber la informació. Sinó pregunta'ls-hi als propietaris de les naus o zones afectades.
Informació ? Nul.la ! Has d' anar a trobar a n' en Pluma i a poc a poc li vas treient informació.

Gràcies per la informació.

Per cert, no apunto el nom perquè diguem-ne que haig d' anar molt sovint a veure en Pluma.

Gràcies.

 

At divendres, 27 abril, 2007, Anonymous Jaume

Això de la informació pública és d'autèntica vergonya: a Barcelona l'Ajuntament es gasta una fotrecada de quartos en publi-reportatges, que surten dels nostres impostos, però en canvi amaguen els projectes quan surten a informació pública, i au, espavila't. Després, si et fumen la casa enlaire, et diran allò tan suat que "ja va sortir a informació pública i vostè no hi va presentar cap al·legació", i apa, aguanta't Manel, que tot plegat serà per al "bé del ciutadà". I amb aquesta magnífica excusa, te l'endinyen.

Quan un projecte surt a informació pública, als propietaris afectats directament s'els hauria de COMUNICAR PER LLEI, a fi que tinguin l'oportunitat de presentar-hi al·legacions. I en el cas d'un projecte d'envergadura com aquest, que afecta tothom d'una manera o altra, se n'hauria de fer publicitat a tots els diaris i ràdios locals, per tal que tothom pogués dir-hi la seva, en lloc de fer, com passa sovint, que es limiten a penjar, mig d'amagatotis, un paperet al tauló d'anuncis de l'ajuntament de torn.

El aquí ens estem passant per l'entrecuix no és el dret eteri a la felicitat del senyor Saura, sinó un dret fonamental, com és el dret a la informació, un dels pilars de la democràcia. Però és clar, garantir-ne l'exercici podria comportar un allau d'al·legacions dels ciutadans i això seria massa feina per a tota la trepa de pseudo-progressistes amb vocació de funcionari que campen per l'Administració. I, ben mirat, si els ajuntaments del franquisme ja actuaven així, perquè haurien de canviar-ho ells?

 

Publica un comentari

~ Inici