22 juny 2007
Acabem amb l'ús particular del web municipal de Girona

El web oficial de l'Ajuntament de Girona publica des de fa dies la notícia de l'acord a què van arribar les tres formacions polítiques del Govern municipal, i facilita la descàrrega dels documents que el conformen, que han estat allotjats en el servidor municipal.


Aquest és un acord entre partits, i no és conseqüència de cap decisió institucional, ni de cap acte administratiu ni de govern: és un afer que ateny a l'esfera particular dels partits que el subscriuen. Entenc que s'està produint un greuge comparatiu i una discriminació amb les forces polítiques que no formem part del govern de la ciutat però que formem, amb igual legitimitat, part de l'Ajuntament però que, en canvi, no veiem reflectides al web municipal ni les nostres decisions, ni les nostres opinions ni els nostres acords.

És per això que he entrat avui un escrit a l'Ajuntament sol·licitant que a partir d'ara el web reculli també les informacions, les opinions i les decisions que pren la federació relatives a l'activitat municipal, i que es comenci per publicar el discurs vaig pronunciar en el ple de constitució del nou Ajuntament de dissabte passat, i que també és accessible des d'aquest mateix bloc.

CiU considera que el web municipal ha de publicar la informació que els grups considerin necessària, i per això és partidària que el mateix tracte que es dispensa a PSC, ERC i ICV-EUiA es dispensi a la resta de formacions polítiques del consistori. Altrament, ens trobaríem en una situació de confusió interessada entre la institució i els partits polítics que la governen, fet que empobreix la qualitat democràtica a la ciutat i impedeix quelcom fonamental en un sistema democràtic, que és la igualtat d'oportunitats. Quan reclamàvem canvi d'aires a l'Ajuntament ens referíem a coses com aquestes: a no confondre més la institució amb el partit, a no abusar dels recursos públics en benefici del partit que governa la ciutat.

La meva opinió és que el web municipal ha de servir per donar la màxima difusió a tot el que passi en relació amb l'Ajuntament, activitat dels partits inclosa. Seria un error que a partir de la petició de CiU la decisió fos la de suprimir els documents que han signat els integrants del tripartit socialista, perquè demano exactament el contrari: que el web s'obri a tothom, des del PSC, partit amb més representació, fins al PP, partit amb la menor representació.

 
Escrit per krls el dia 22.6.07 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


At diumenge, 24 juny, 2007, Anonymous Anònim

Ben fet, Carles.

Primer, nova prova de sectarisme i discriminació.

I si ho resolen, tenen dues vies:
a)- la correcta, d'un Ajuntament de tothom, obert, plural i al servei de tota la ciutadania.

b)- la conservadora tripartita, de tancament, de replegament, i de donar nomes publicitat al seus tripijocs.

Cordialment,

Jordi (Can Fanga)

 

Publica un comentari

~ Inici