03 juny 2007
La insuportable lleugeresa de Zapatero
El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha vingut a Catalunya per participar en la trobada que organitza anualment el Cercle d'Economia i n'ha marxat convençut que la seva figura de gran benefactor de Catalunya ha quedat acreditada: ens ha anunciat (oh, gràcies!) que la Generalitat "tindrà un paper molt rellevant" en la gestió de l'aeroport del Prat. Dels anuncis i les promeses de Zapatero ja en comencem a ser experts; el que no imaginàvem és que a aquestes alçades encara ens cregués tan curts de gambals com per aplaudir les seves ocurrències.
Zapatero fa el que han fet tots els líders espanyols quan parlen de Catalunya: anunciar com a grans concessions i gestos de gràcia competències o atribucions que són nostres per llei, perquè així ho marquen o bé la Constitució o bé l'Estatut, o bé els acords entre institucions o entre grups polítics en seu parlamentària. Dir que la Generalitat tindrà un paper "molt rellevant" és no dir res; bé, sí, és molt eloqüent: és dir que la rellevància serà opinable: a uns els semblarà molta i a d'altres ben poca. Perquè parlar de rols "molt rellevants" no vol dir res. Serem decisius? Serà imprescindible l'acord del Govern de la Generalitat per gestionar l'aeroport? Podrà la Generalitat fer valer les seves prioritats, o es limitarà a fer de comparsa d'Aena ara que tots estan governats pel mateix partit polític?
Dir "molt rellevant" davant d'empresaris i economistes i tot seguit no precisar a què es refereix és d'una lleugeresa i una futilitat aclaparadores. No ens ho mereixem, això. Ja n'hi ha prou: els seus socis parlamentaris i institucionals --aquells que fan possible que Zapatero ens pugui dir aquestes coses amb la traquil·litat de saber que no posarà en risc l'hegemonia del Partit Socialista a tot arreu-- li haurien d'enviar un missatge nítid i contundent.

 
Escrit per krls el dia 3.6.07 | Enllaç permanent |


2 Comentaris:


At diumenge, 03 juny, 2007, Blogger Jaume P

M'agradaria saber si us podeu posar d'acord amb els q tenen q donar aquest missatge de fermesa, de tal forma que el poguessin donar sens pensar que ZP tindria el vostre recolzament, seguint sent penós en el tema de les infraestructures, balances fiscals, aeroports o rodalies, a canvi de nomes un ministeri a Madrid o de la generalitat o de jo que se que. Comenta-ho al Mas.

 

At dilluns, 04 juny, 2007, Blogger krls

Home Jaume, això que dius és molt injust. En primer lloc demanaria que no oblidessis que en 30 anys de democràcia, CiU no ha tingut ni un sol ministre malgrat que hauria estat molt fàcil. Vull dir que s'hauria d'acabar amb la brama que CiU fa les coses a canvi d'un ministeri, perquè això és fals tal com demostra la història. D'altra banda, no és CiU la que està en posició decisiva sinó el PSC i ERC.

 

Publica un comentari

~ Inici