07 juny 2007
Llegiu el que escrivia Vendrell fa uns dies...
Xavier Vendrell, que passa per ser el un dels pensadors d'Esquerra (i així va el país), escrivia un article al diari electrònic El Debat titulat "Pactes locals i de país". Llegit avui, després del pacte de la vergonya que reparteix la Diputació de Girona entre el seu partit i el PSC, cobra una nova dimensió que no us heu de perdre. Us en recomano la lectura, i que us fixeu en afirmacions com la que acaba l'article (no rigueu): "La teoria interessada del front tripartit comença per desmuntar-se a la capital de Catalunya. Temps al temps". I bé, hem donat temps al temps, i poques hores després de publicar-lo PSC i ERC ens anuncien un gran pacte que inclou la Diputació de Girona i un seguit de municipis. Ja hem vist quina manera més eficaç de desmuntar una teoria és la seva pròpia confirmació... Deuen pensar que no llegim el que escriuen, o és que no pensen el que escriuen, o és que el seu cinisme és tan gran que ja no el poden dissimular. Perquè escriure aquest article i tot seguit signar un pacte de vassallatge definitiu amb el PSC per entregar-li tot el poder local del país (exceptuant la Diputació de Tarragona, que no hi han tingut res a fer) és tota una declaració de coherència.
Una altra estona parlarem de l'actitud de destacats dirigents d'Esquerra en el procés negociador del pacte de la Diputació. M'ha servit de molt; he entès ràpidament quina és l'escala de valors d'alguns i quina consideració tenen per la paraula i la confiança donades. En parlarem.

 
Escrit per krls el dia 7.6.07 | Enllaç permanent |


2 Comentaris:


At divendres, 08 juny, 2007, Anonymous Anònim

Són, en dolent, com la banda de l'empastre de fa 35/40 anys. Comediants sense gràcia, cadascú fa el seu numeret, el dia seguent el pallaso balnquejat passa a tenir el nas vermell, i anar tirant de la rifeta.

En Puigcercos, virrei aspirant a seure a la dreta del rei Montilla, es va posar dur, pel mòbil. Es aixi de dialogant. Mando y ordenom per paquets. I per a paquets, ells i elles.

Però el futur immediat és vostre, Carles, i no caldrà esperar 4 anys. El poble se n'adona.

I la calamarsada d'ERC a BCN i al cinturó metropolità del passat 27 de maig, a les properes serà tormenta continuada a les comarques gironines.

Vigileu, però, algun possible intent d'ignomiós pacte de vasallatge amb institucions de can fanga, per a congraciar-se amb els montillencs, que us deixarien sense una gran institució.

Quan es trenquen els compromisos presos, es coneixen definitivament les persones. Tripartites sense fiar. Amb alguna excepcio, però poques.

Si en Francesc Ferrer fos viu, de ben segur que ni les trucades del Putxi ni del ZP ni del Pasquis l'haguessin fet canviar de parer: primer el pais, primer el nacionalisme, i després, assegurant això, ja veurem.

El futur immediat és teu, i de la vostra gent de CDC a Girona.

Andreu

 

At divendres, 08 juny, 2007, Anonymous Cerverí de Girona

Benvolgut Carles,

estic força d'acord, tant en els comentaris d'aquest article com d'altres que has anat fent durant la campanya. Tenim el govern que tenim, i això, és una evidència. No obstant, el que em fa més por de tot això és que els diferents tripartits que es van formant a totes les institucions serveixin d'excusa per no fer la renovació que cal dins de CDC. Caldria preguntar-se perquè tot i els mals resultats dels que mal s'anomenen progressistes, CDC no acaba d'arribar altre cop a dalt. No serà que els dirigents actuals no acaben de fer confiança al poble? Falta un lideratge que es torni acostar a la gent, als pobles,....al país, al més pur estil Jordi Pujol. Temes com el pacte de l'estatut, posicions no debatudes com la MAT, Bracons,....massa imatge neoliberal i massa personatge "pijo". Hem de tornar a fer confiança amb polítics propers a la gent i això en Madí, Pujol Jr. Duran, Mas, Puig, Macias,.... crec que no ho han aconseguit. Com és que s'ha permès que els mal anomenats d'esquerres defineixin a CDC com a partit de dretes? Realment l'ideari de CDC és de dretes, o les persones abans esmentades encarnen aquest ideal? I per anar acabant, i centrant-nos més en la nostra ciutat, aquí sí que hi falta una bona neteja de dirigents, treure's del damunt el "xantatge" d'UDC i començar a treballar JA per guanyar les municipals del 2011. SALUTACIONS

 

Publica un comentari

~ Inici