13 juny 2007
Valoració d'urgència després de la reedició del tripartit a Girona
La ciutat de Girona no tindrà un govern municipal alternatiu, fruit de la renovació democràtica: serà un altre tripartit socialista, que garantirà el continuisme de l'hegemonia del PSC fins a arribar, presumiblement, als 32 anys. He de dir que m'ha sorprès la miopia política del PSC i la rigidesa de la seva incapacitat per llegir els resultats de les darreres eleccions municipals, cosa que l'ha dut a la vora de perdre el poder. I si no l'ha perdut es deu més a les maniobres de despatxos situats ben lluny de Girona que no pas a una sobtada gràcia negociadora de la cap de llista socialista. Per desgràcia, la política local està contaminada per pactes i acords, no sempre explícits, que es fan en els quarters generals de determinats partits polítics per tal de no fer perillar interessos que consideren superiors. Això fa que el futur govern de la ciutat sigui més fruit de les conveniències dels partits que el formen --que porten a l'extrem el seu particular apartheid contra CiU-- que no de la resposta que cal donar als reptes de futur.

Sigui com sigui, he tingut l'oportunitat de participar en un procés de diàleg amb ERC i ICV des de la plena llibertat, i mentre aquesta ha estat també la situació dels meus interlocutors he de dir que ha estat un procés extraordinàriament positiu i profitós, tant en l'aspecte personal com en el polític. Durant la campanya ja vaig dir que exploraria les possibilitats d'un acord amb ERC i ICV si es donava el cas, i que no apostava per la sociovergència. He estat fidel a tots dos compromisos, sempre: mai no he renunciat a explorar les possibilitats que ens proporcionava l'artimètica, i mai no he buscat un acord de govern amb el PSC per intentar manar al preu que fos. Crec honestament que la ciutat necessita un canvi i que aquest canvi no el pot garantir qui porta manant des de fa 28 anys.
Els ciutadans decidiran d'aquí a quatre anys com valoren la feina de cadascú. A nosaltres ens toca de ser a l'oposició, però seran els darrers quatre anys a l'oposició. Els ciutadans que volen un canvi ara ja saben, de forma definitiva, que només CiU hi està compromesa i que només una CiU forta podrà evitar que el PSC estigui al poder més anys dels que la salut democràtica de la ciutat recomanaria.

 
Escrit per krls el dia 13.6.07 | Enllaç permanent |


6 Comentaris:


At dimecres, 13 juny, 2007, Anonymous Anònim

Carles, jo ho vas ben dir durant la campanya:

votar Cristina Alsina és votar Psc!, i desgraciadamnent ha sigut així.

però Carles, estic segur que aquests són els últims anys de socialisme a Girona.

tu has sigut de lluny el milor candidaty i et mereixies ser alcalde. Ànims!

 

At dimecres, 13 juny, 2007, Blogger edp

Hola Carles.

Potser ha estat millor així, ho crec fermament. és millor intentar madurar l'opció de CiU a Girona, que entrar a formar govern amb un partit tan allunyat de nosaltres com és ICV.

Crec que en els propers 4 anys el que caldrà és que els gironins percebin que CiU és la veritable opció de govern enfront a l'esgotament protagonitzat per el PSC i la Pagans, només cal treballar intel·ligentment i vehicular-ho bé per que la gent ho vegi.

La feina és dura, però no tinc cap dubte que ho aconseguiràs.

Compta amb el meu suport.

Salut i ?

 

At dijous, 14 juny, 2007, Anonymous Anònim

Carles,

Has demostrat ser un polític gironí, honest, coherent i complidor del que vas dir a la campanya.

I les decisions de CiU a Girona es prenen a Girona, ara, ahir, demà i demà passat.

La ciutadania gironina podrà valorar aquests propers anys on els porta el gris, desil.lusionat i desil.lusionant tripartit socialista, i el decantament serà important, tant com el desencis.

Sorpren negativament, molt, la postura d'ERC, sense cap motiu, mes que l'esclavatge de l'executiva socialista del carrer Nicaragua.

Resistir es guanyar. I ja estàs guanyant. En positiu. Veuràs com la gent, lluny d'oblidar, ho tindrà ben present.

Salut, i Visca Catalunya, i Visa Girona, Carles!

Jordi-Can Fanga

 

At dijous, 14 juny, 2007, Anonymous Pont Major existeix

S?ha provat l?alternança i no ha pogut ser. L?únic positiu és que els altres dos partits han tret poder al PSC. Però al contrari del que es pensen, això comportarà més enfrontaments en el si del Govern de l?Ajuntament. Els Socialistes, com ho han seguit demostrant a les negociacions encara es pensen que manen solts i voldran tutelar-ho tot. Espero que en el cas del TAV i altres temes importants per la ciutat, tant ERC com ICV es recolzin en CiU per defensar als ciutadans de la desinformació i prepotència a que ens té acostumats el PSC

 

At dijous, 14 juny, 2007, Anonymous Jordi

Almenys, ha quedat clar que qui no vol pactar amb CiU és el tripartit, no pas CiU. És a dir, perden l'argumet de carregar a les espatlles de CiU la càrrega de la prova d'una decissió seva i tan sols seva, això és, la voluntat d'aïllar-nos. Bona feina Carles. Un blog molt interessant i aclaridor.

 

At dissabte, 16 juny, 2007, Anonymous Anònim

Tenint en compte com renoven alcaldes aquests socialistes que ens ha tocat patir és previsible que d'aquí a dos anys la Pagans es jubili i deixi pas al pròxim candidat.

 

Publica un comentari

~ Inici