18 juliol 2007
Una facultat de Medicina també tripartita
La premsa d'avui informa de les declaracions de Blanca Palmada, comissionada d'Universitats del Govern, segons les quals es crearà una nova facultat de Medicina que estarà repartida en tres Universitats: dues de públiques --la Universitat de Girona i la Pompeu Fabra-- i una de privada --la Universitat Internacional de Catalunya. D'entrada, he de confessar la meva estupefacció. Lamento que això que ahir sabia la comissionada no ho sabés fa exactament una setmana el mateix conseller Huguet quan li vaig preguntar sobre el tema en el Ple del Parlament i va fugir d'estudi amb una resposta que ja feia presagiar, de tota manera, una mala solució. Ho vaig escriure en aquest post. Per què els nostres governants, que vindiquen el "sistema parlamentari" per justificar els tripijocs de majories de govern diferents a la prelació de les urnes, ignoren el Parlament un cop aconseguit l'objectiu de manar?

Però sobretot quedo astorat de la fórmula anunciada pel Govern com a "solució" de les demandes universitàries de disposar d'una facultat de Medicina. Com que no gosen prendre una decisió valenta --fer la facultat a Girona, que és el més lògic-- pretenen acontentar tothom amb un tites-tites que no fa altre cosa que afegir confusió i fer molt poc creïble la intenció del Govern. Em demano qui expedirà el títol d'aquesta nova facultat? Em demano per què a Girona se li reserven els estudis de medicina comunitària i a Barcelona se li assigna la investigació. Em demano, sobretot, quin és el problema per què Girona tingui una facultat de Medicina com Déu mana, tal com passa a les demaracions de Barcelona (amb dues facultats), de Lleida i de Tarragona.

I tot això per crear un total de 100 noves places! La fórmula de crear una facultat de Medicina tripartita no funcionarà, com no funciona un Govern tripartit. És una decisió molt poc valenta, molt poc compromesa, i que no té en compte les necessitats de les comarques gironines.

En aquest enllaç hi trobareu la nota de premsa que ha emès CiU al respecte.

 
Escrit per krls el dia 18.7.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici