20 juliol 2007
Xavier Bosch, plega el millor professional
He seguit, una mica sorprès, la notícia que Xavier Bosch deixava el programa "El món a Rac-1" que ha conduït en els darrers set anys. M'ha sorprès que un professional que ha aconseguit èxits d'audiència indiscutibles sobre la base de la professionalitat, la bona educació que defuig la moralina, la independència i la catalanitat, plegui d'aquesta manera. Tinc dubtes sobre si el millor professional de la ràdio generalista en català ha arribat tot sol a la conclusió que havia de plegar.
Em sap greu, perquè el seu estil i la seva pluralitat m'havien fet decantar fa temps pel seu espai, i el trobaré a faltar. Les seves tertúlies, els seus comentaris, la forma que té d'entrevistar la gent, han subratllat sempre una gran professionalitat, d'altra banda de manera gens pedant i sempre procurant no caure en la temptació d'erigir-se en una mena d'autoritat moral o de consciència cívica del país que en què d'altres conductors de programes sí que cauen. M'ha agradat molt la forma com ha gestionat el seu comiat: ho celebro, perquè hi ha gent que es perd en aquesta mena de detalls i ell, en canvi, ha estat d'una elegància i d'una seriositat que m'han meravellat. Fins al darrer dia ha conduït el programa amb el mateix zel que si hagués de continuar set anys més al front de la direcció. Potser per això el programa d'avui (no l'he sentit tot, llevat del magnífic espai "la paraula del dia", però n'he llegit alguna referència, com per exemple aquesta del Singular Digital) m'ha semblat adequat i correcte.

Si és cert que l'inefable Antonio Bolaño, que és com dir Montilla, que és com dir Tripartit, que és com dir PSC, Esquerra i Iniciativa, és una de les raons que han dut Xavier Bosch a plegar em confirmarà el que ja vaig dir al seu moment sobre el personatge i la seva funció, i serà un capítol més de la involució democràtica que en determinats àmbits està comportant l'asfíxia política del Tripartit dels Socialistes de Catalunya.

Que tinguis molta sort, Xavier Bosch. Un país tan petit com el nostre necessita el teu talent, el teu coneixement i la teva independència política.

 
Escrit per krls el dia 20.7.07 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici