31 agost 2007
Ahir era Huguet, avui és Ridao qui es fa l'embolic
Cada dia que passa confirmo que Esquerra té la brúixola espatllada, però molt espatllada. Ja vaig fer notar ahir que Huguet clama contra el govern de Madrid i el qualifica de dictador, però que ell forma societat política amb el mateix partit que també governa allí. Increïble, però encara continuen essent socis.

Ara Joan Ridao afirma que Convergència és un partit que "respon a interessos corporatius i de classe" i l'endemà d'haver-ho dit demana, amb aires de pare de la pàtria, unitat de tots els partits catalans per anar a reclamar inversions a Madrid. Em pregunto si no considera el PSC un partit català, perquè si és que sí ho té ben fàcil: el PSC governa a Madrid i pren decisions d'Estat, de manera que Esquerra en faria prou de demanar als seus socis del carrer Nicaragua les inversions que considera bones per a Catalunya, i no caldria que s'emboliqués amb fronts comuns. Si el PSC no compleix, que li retiri la poltrona. I si no li retira, Esquerra és culpable de les poques inversions del govern de l'Estat a Catalunya. CiU potser no va saber esprémer més la llimona socialista i popular, però mai va estar --en sàvia decisió-- en posició de poder exigir el retorn de favors tan colossals com els d'haver regalat tot un país a un partit que perd les eleccions. Votants d'Esquerra, no creieu que favors així bé valen almenys unes bones balances fiscals i més inversions? I, doncs, a qui creieu que heu d'anar a demanar més inversions? A qui creieu que heu de demanar la publicació de les balances fiscals que trobem a faltar? Per què ho feu tan complicat si la solució la teniu a l'abast de la mà i és ben senzilla: o el Govern de Madrid del qual és membre el PSC publica les balances fiscals i compleix el que diu l'Estatut en matèria d'inversions, o hi deixa d'haver Govern del PSC a Catalunya. Mireu si és fàcil.

Ho podeu fer en la propera reunió del Consell Executiu de la Generalitat; el teu secretari general i el president del teu partit, company Ridao, s'asseuen cada setmana a la mateixa taula que el primer secretari del PSC, que fa de president del Govern. Ells li van posar, allí. I li van posar perquè, segons tu mateix dius, "el pacte amb el PSC dóna més rendiment". Un cop asseguts demaneu la paraula i li dieu: "company Montilla: la setmana que ve volem veure les balances fiscals i volem veure aprovat pel Consell de Ministres aquest llistat amb totes aquestes inversions que necessitem. Apa, truca als teus companys de partit Clos i Chacón que no tornin de Madrid fins que hagin fet els deures, i que els teus diputats a Madrid també ho demanin. I si no han fet els deures i no han complert, no cal que et molestis a venir més per aquí perquè d'aquí a quinze dies ja no seràs president ni els teus controlaran la Generalitat i tantes institucions que us hem regalat sense merèixer-les".

Ho veus, Ridao, que n'és de senzill. No et rebaixis a voler fer fronts amb un partit que defensa interessos corporatius i de classe com el nostre i ves directament a la font. Ah, que potser no et faran cas, no tindràs pebrots per fer-los fora del Govern i quedaràs com un calçaces? Doncs què vols que et digui... Mira, se m'ocorre una idea: si vols armar-te de valor i actuar davant del PSC com caldria, imagina't que a més de Chacón i Clos també hi ha en Duran i Lleida, que em penso que la idea t'excita més. Oi que ara ja ho comences a veure més clar? Segur que aleshores pronunciaries la paraula "botifler" o "traïdor", i que el teu col·lega Huguet l'acusaria d'estar venut a no sé qui, i us faríeu creus de com és possible que havent-hi ministres catalans permetem que no publiquin les balances fiscals... Doncs mira: allò que faries pel simple fet que hi hagués un ministre de CiU fes-ho ara que hi ha ministres del PSC, que segons vosaltres també és un partit catalanista i plenament sobirà del PSOE. Guanyarem temps i Catalunya t'ho agrairà, ja ho crec que t'ho agrairà.

 
Escrit per krls el dia 31.8.07 | Enllaç permanent |


2 Comentaris:


At divendres, 31 agost, 2007, Blogger Segador de Farners

Que vols que digui aquest fenomen si el seu amo( un dels grans pensadors de Catalunya) va de colònies amb els amics de Psc al Montseny.
Quina poca credibilitat li queda, si no es fer-ser el boig i xupar la teta fins que tingui la hipoteca ben pagada i el raconet fet.

 

At diumenge, 02 setembre, 2007, Blogger Cromelnordic

I si ERC li treu la poltrona al PSC i se la posa al darrera de CIU, aleshores CIU acabarà amb el dèficit fiscal? Costa de creure... Però en fi, si voleu la meva opinió, en el pròxim govern català voldria un pacte CIU-ERC al govern, però com a mal menor

 

Publica un comentari

~ Inici