27 agost 2007
Diguem-ho clar: Esquerra no ens durà a la independència
Ara que una part d'Esquerra ha llançat la consigna de fum que és hora de parlar d'independència, crec que és bo deixar clara una cosa: Esquerra no és el partit que ens durà a la independència. Ni l'any 2014 ni mai, perquè la seva tàctica ha devorat qualsevol estratègia i qualsevol objectiu, i la tàctica és tot allò que és Esquerra. No hi ha més. Acumulació de càrrecs amb el mètode que sigui, sempre que serveixi per arraconar la força majoritària d'aquest país.

Un partit que ha decidit aniquilar el primer grup polític de la societat no té cap opció a esdevenir líder d'aquest país: per fer-ho li caldria que aquest milió de catalans als quals posa en un apartheid polític per haver votat CiU perdéssim tots i de cop la memòria. Com a molt aconseguirà sumar uns quants càrrecs més, ben remunerats com és la tradició de la casa, amb l'excusa de l'accent catalanista d'un govern liderat pel mateix partit que mana des de l'Estat espanyol al nostre barri, però res més.

Esquerra es confon: pensa que el lideratge és igual que el poder, i que com que aquest l'obté als despatxos, l'altre també serà possible a través d'un tripijoc semblant. Volen liderar una societat a la qual li neguen el respecte a la seva preferència política majoritària, i això és impossible. I, francament, desconfio cada dia més de la mena d'Estat que aquesta gent seria capaç de presentar-nos, vistos els precedents que han acumulat en només quatre anys.

Sóc dels que estan convençuts que el referèndum perquè Catalunya esdevingui un Estat sobirà s'acabarà produint, i res no el podrà aturar. Però serà quan la societat voldrà i exigirà, cosa a la qual arribarà per convicció pròpia, per maduresa i com a conseqüència d'un procés natural, no pas per reacció contra Espanya ni perquè quatre il·luminats vulguin jugar als escacs amb les peces d'un tauler que no és exclusivament seu i que, a sobre, fan servir per jugar a les dames. Frivolitzar amb la data del 2014 essent la tercera força política, havent fet president un membre de l'executiva federal del PSOE que va perdre les eleccions i havent sostingut un govern espanyol nefast del qual és membre el seu soci de govern a Catalunya... és contribuir a una nova frustració nacional. Serem independents quan guanyem el referèndum, no pel fet de convocar-lo, que és l'únic que obsessiona Esquerra. Em penso que a aquest partit li va la política crack, que té el mateix comportament que la droga del mateix nom: l'embriaguesa d'una pujada brutal seguida de la depressió d'una caiguda no menys brutal en tan sols uns segons. I tothom sap que el crack crea dependència, no pas independència...

 
Escrit per krls el dia 27.8.07 | Enllaç permanent |


12 Comentaris:


At dilluns, 27 agost, 2007, Anonymous Anònim

Tu t'has begut l'enteniment no?

ERC i els seus dirigents han estat la única força capaç de deixar un govern per convicció política.

No serà que la dreta regionalista que tú representes no es capaç d'assilimar la democràcia en el seu propi país.

Per cert, jo he estat a Escòcia i alli qui lidera el procés són els partits, perque per això serveixen en les societats modernes.

 

At dilluns, 27 agost, 2007, Blogger krls

Anònim, m'he oblidat de dir que la independència tampoc no s'aconseguirà sense rigor. I rigor és el que falta al teu comentari: esquerra no ha deixat cap govern per convicció política sinó que la van fer fora, que és molt diferent. Haver plegat de motu propi li hauria atorgat aquesta força moral que tu erròniament invoques. Tanmateix, crec que des d'un punt de vista de solidesa moral és molt fort renunciar a entrar a formar govern quan t'hi conviden i t'ho posen fàcil, que és el que CiU ha fet durant gairebé trenta anys, negant-se a entrar a manar en els governs espanyols. Això sí que és una decisió fruit de les conviccions polítiques.
D'altra banda deixa'm que et digui que si tu creus de debò que jo represento la "dreta regionalista" el meu pessimisme encara augmenta més: amb qui comptes per a la independència? Em recordeu aquells inefables dels "Nosaltres sols"... I per acabar: haver estat a Escòcia no serveix, per si sol, per adquirir un coneixement especial si no em dius què hi has anat a fer i amb qui has parlat, que has llegit, etc. Jo he dit que Esquerra no pot liderar el procés, no que no l'hagin de liderar els partits. Però els partits, com saben bé els d'Escòcia --almenys pel que jo llegeixo a la premsa escocesa i anglesa--, basen el seu lideratge amb una comunió amb la societat a la qual aspiren a liderar, cosa que no passa amb Esquerra: pretén liderar una societat sense comptar amb aquesta societat.

 

At dilluns, 27 agost, 2007, Anonymous Enric I. Canela

Carles,
ERC "no ens durà sola", però sense la suma dels sobiranistes de CiU i d'ERC no hi ha res a fer.
Crec que ERC en aquests anys s'ha equivocat i que hi ha massa interès per les "poltrones" però cal sumar, sinó no farem res i el més important és aconseguir una majoria sobiranista al govern.

 

At dilluns, 27 agost, 2007, Blogger Ramon Armengol

Simplement dir que aixo que dius de "força majoritària d'aquest país" o "primer grup polític de la societat" es una fal.lacia de les grosses. La majoria de la gent que ha votat a les catalanes NO A VOTAT A CIU. Per molt que sigui el grup mes votat, el catalans no han votat majoritariament al vostre partit. Dir el contrari es mentir, es intentar confondre i enganyar a la societat catalana.

 

At dilluns, 27 agost, 2007, Anonymous Anònim

ERC ens ha dut a la desconstrucció nacional catalana des del poder regalat al Psoe espanyol donant-li, a canvi de càrrecs personals i sous, tot el poder de la màxima institució catalana, quan ha estat el gran i màxim perdedor electoral les dues ultimes vegades.

Sucursalisme i satel.lització. Tot el contrari d'independència, sobiranisme i nacionalisme.

El 14%, ó el 16%, en lloc, en lloc, lidera res col.lectivament. En lloc. I menys un procés d'emancipació nacional.

I a l'amic de les fal.lacies, a CiU no l'ha votat més del 50% del cens electoral, es cert, però a ERC, l'ha votat, com a màxim, la meitat de la gent que votà a CiU.

8 eleccions, 8 victòries democràtiques de CiU.

4 tercers llocs d'ERC, 3 quarts llocs i 1 cinquè lloc.

Psoe-Psc: 8 segons llocs.

Confiança democràtica majoritària, sense arribar al 50%?: sempre, en 30 anys, nomes a CiU.

I la baixada carodiana és de gran desnivell. 10% les properes? Tant de bó hi arribin. Però amb Carod al davant no hi arribara ERC.

Jordi

 

At dilluns, 27 agost, 2007, Anonymous Albert

Acaba de néixer una plataforma sobiranista propera a CDC, amb el nom de Plataforma per la Sobirania. Tindran la teva adhesió?
Gràcies avançades per la resposta.

 

At dimarts, 28 agost, 2007, Blogger krls

Per al Ramon Armengol: CiU és la força política majoritària, perquè la representació política del país (com en tots els països democràtics) és el Parlament. Crec que és molt més confús pretendre fer creure que les preferències de la gent (ja saps: a quin programa atorguen més confiança) no valen per res.

 

At dimarts, 28 agost, 2007, Blogger krls

Per a l'Enric I. Canela: estic d'acord que només podrem arribar a la creació d'un Estat propi sumant tothom. És per això que crec que Esquerra no és capaç de dur-nos enlloc, perquè la seva tàctica és la de primer restar (suposo que per netejar el país dels elements de la "dreta regionalista" com els agrada de qualificar-nos) per després construir la nació nova, pura i lliure d'indesitjables.

 

At dimarts, 28 agost, 2007, Blogger krls

Albert: explicitaré la meva opinió sobre aquesta plataforma en una entrada al bloc perquè no quedi amagada en un comentari. Abans, però, me n'informaré i em posicionaré d'acord amb la informació, el coneixement i l'experiència que he acumulat aquests mesos. Ja t'avanço que vaig prendre bona nota del que és l'actual Esquerra arran dels pactes municipals.

 

At dimarts, 28 agost, 2007, Anonymous Anònim

Esquerra va fer Montilla president el novembre del 2006. Si tot va bé, al cap de quatre anys, noves eleccions i nou govern. O sigui que a l'octubre/novembre del 2010 es formarà el govern que ha de dur-nos a la independència.

Hi ha alguna perspectiva ara mateix que faci pensar que Esquerra deixarà d'apostar un altre cop pel tinglado tripartit?

Vull dir que falten només set anys pel 2014, i ja s'hauria d'anar veient. I, o molt enganya, o jo no veig el Montilla gaire por la labor de convocar un referèndum per l'autodeterminació.

És clar que, dirà Carod, si Esquerra té el 85% dels vots al 2010... Però posats a especular, també podria passar que vingués un ovni i se'ns endugués a tots a un planeta progressista i d'esquerres.

La pregunta és: confia Esquerra en la sobtada conversió de Montilla, Saura, Iceta, Zaragoza, Nadals i tutti quanti, inclosa la Chacón, a una estratègia d'alliberament nacional, o confia en la hipòtesi de l'ovni?

En fi, ja cansa aquest serial esquerrista. Es pot enganyar molta gent alguna vegada (1r tripartit), es pot repetir la jugada (2n tripartit), però no es pot enganyar a tanta gent gaire més temps.


MCV

 

At dimarts, 28 agost, 2007, Blogger Carles TV

A veure. Per la gent de CIU que reclama que ens acostem a ERC. Ens donen pels dallonsins i encara ens hi hem de posar bé? I un bé negre. Els que han de començar a teixir ponts són ells. Ells ho han dilapidat tot formant tripartits a tort i a dret. Que no ens vulguin donar lliçons de res. Són els menys indicats.

 

At dimarts, 28 agost, 2007, Anonymous Enric I. Canela

Si Carles, el comportament d'ERC actual resta, però cal fer net de cara al futur. Vul dir que l'únic plantejament vàlid ara és sumar. Ell han comès errors ara, per a mi un de molt gros, fer president a un espanyolista, menystenint la força més votada. Catalanisme de pluja fina, catalanisme social, etc. Finalment odis cainites i desig de poder. Potser si? Hi ha molts d'ells que pensen que nosaltres els vam menystenir. Tant és. No et nego res. Et dono la raó, la tens en moltes coses si mirem la foro fixa d'avui, però el que cal ara, mirant el futur, és aplegar nacionalistes de debò i fer Catalunya independent.

 

Publica un comentari

~ Inici