19 agost 2007
Els socis d'Esquerra recuperen "España"
Ja fa dies que el Govern de l'Estat promou l'expressió "Gobierno de España" en les seves campanyes publicitàries i en la seva imatge corporativa. Assistim a una recuperació de l'imaginari "nacional" en un Govern que va fer creure als seus socis polítics (Esquerra, Izquierda Unida i Iniciativa) que començava una era diferent a la del PP quant a la percepció de l'Estat. A causa d'aquesta convicció, els líders d'Esquerra van caure en la trampa de col·laborar-hi amb entusiasme facilitant-li les coses a Zapatero fins al punt de posar de president de la Generalitat un dels membres de l'executiva federal del PSOE. Els seus "estrategs" pensaven que Espanya retorna favors com aquest... Però el PSOE ha mantingut les decisions nacionals del PP (només cal veure les plaques de les matrícules, que estan exactament igual que com les va decidir Aznar, i aquí no valen excuses) mentre ha vist el seu poder incrementar-se de forma espectacular gràcies a socis independentistes. El cas és que la deriva nacionalista del PSOE ja és evident, fins al punt que el diari El País en fa un reportatge avui i que certa premsa estrangera ja se'n fa ressò: el diari Publico de Portugal publicava aquest divendres dia 17 d'agost una informació titulada "Socialistas de Zapatero reivindicam a Espanha". A l'article es diu "amb l'espanyolització del seu discurs i del seu missatge, l'executiu de Zapatero parla pel centre polític, tement que el PP l'hagi guanyat".
El PSC té dos ministres al govern espanyol, i el primer secretari d'aquest partit és el president de la Generalitat, investit amb entusiasme per Esquerra. Zapatero va ser president investit també amb entusiasme amb els vots d'Esquerra i ha pogut governar i tirar endavant lleis que vulneren les competències de Catalunya, com la de dependència, gràcies als vots d'Esquerra. El PSC és part activa de l'espanyolització del discurs polític, i no consta que els seus dos ministres se sentin incòmodes ni que els seus diputats dins del grup parlamentari socialista vulguin canviar l'estratègia. El socialisme tira mà de nacionalisme espanyol convençut que els seus socis no li faran perdre ni un gram del seu poder, i que això sempre li sortirà gratis: si avui hi haguessin eleccions al Parlament i el resultat fos el mateix, Esquerra tornaria a premiar el PSC amb la presidència, i tornarien a pactar repartir-se el poder del país en llocs com les Diputacions. El PSC no ha de fer res: només cal que de tant en tant digui que és d'esquerres i que això ja ho justifica tot.

 
Escrit per krls el dia 19.8.07 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


At diumenge, 19 agost, 2007, Anonymous Anònim

El problema és que això que fa ERC, i que estic d´acord que està malament, vosaltres us morieu de ganes de fer-ho. O sino que era aquell invent que ens volien vendre de la sociovergencia? I per qué en Duran té tantes ganes de ser ministre? Es per això que vaig deixar de votar. Si voleu que us torni a votar demostreu-me que sou capaços de fer una política diferent que recolzar al partit espanyol de torn a canvi de gairebé res. Per començar em comformaria amb que m´oferissiu en un cistell els caps de Mas i Duran.

 

Publica un comentari

~ Inici