23 octubre 2007
El cas del revisor imbècil, narrat en directe per la Zoila Riera
M'ha trucat la Zoila Riera aquesta tarda per explicar-me el cas de què parlo al final del darrer post, i que fa referència a l'incident en un tren entre Girona i Figueres per culpa d'un revisor imbècil. La Zoila ha estat testimoni privilegiat de tot el procés, perquè des de l'inici fins arribar a Figueres ha estat al costat del protagonista i ha intercedit per fer baixar del burro el revisor burro. I ha explicat als oients de Catalunya Ràdio, al programa d'en Bassas, la vergonyosa actuació d'un treballador que paguem amb els nostres impostos.

M'explica els fets de forma detallada i inqüestionable, en una seqüència que podria ser el guió d'un reportatge televisiu que deixaria l'espectador clavat a la butaca. El tren regional de les 7:24h que va de Girona a Figueres ha anat amb retard, i també el Catalunya Exprés de les 7:40h. Com que el primer tren a arribar ha estat el regional, tots els passatgers que esperaven els dos trens s'hi han enfilat. Ja us podeu imaginar la indignació per l'aglomeració i pel retard. El revisor imbècil ha volgut esdevenir protagonista, com aquells àrbitres dolents que decideixen carregar-se un partit de futbol perquè tothom sàpiga de la seva existència. Ha demanat el bitllet a un passatger, però aquest li ha respost que no li pensava ensenyar perquè ja estava tip de tants de retards. L'entenc perfectament. Com que el passatger no canviava d'opinió, el revisor ha fet aturar el tren a Flaçà més temps del compte perquè volia trobar una dotació dels Mossos d'Esquadra perquè es fessin càrrec del "delinqüent". En no trobar Mossos, el tren, que ja acumulava retard important, ha fet via... fins que a Camallera s'ha tornat a parar perquè el revisor continuava entestat a voler entregar el passatger a les autoritats policials. La indignació dels passatgers ha estat total, i ha esclatat quan en arribar a Figueres (una hora després del que hauria d'haver arribat!!!) els Mossos ja esperaven per endur-se el passatger rebel. Però el passatger no ha comès cap infracció, perquè duia el bitllet perfectament compostat. Ha volgut fer un acte de desobediència cívica, un acte de protesta perfectament legítim com és el de negar-se ensenyar el bitllet a un revisor imbècil, en una situació de desastre total de la companyia que presta el servei.

No sé si és cert que hi ha un manual del revisor que recomana aquesta pràctica. Però aquest capsigrany ha provocat que desenes de persones hagin tardat una hora més a fer un trajecte de pocs quilòmetres, que hagin arribat tard a la feina, i que d'altres combois (el Catalunya Exprés, per exemple) també en patissin les conseqüències. ¿Quin bé superior pretenia salvaguardar el zel d'aquest funcionari que no funciona que justifiqui aquesta cadena de perjudicis als ciutadans?

Reitero el que he dit al post anterior: caldrà que s'obri una investigació, i que hi hagi sancions i s'aparti del servei aquest tipus que es creu en el dret de ser el Déu dels revisors.

 
Escrit per krls el dia 23.10.07 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


At dimecres, 24 octubre, 2007, Blogger catalunya.ffw

Amics,

Us he inclòs en un experiment gràfic que penjo al bloc avui mateix: La Taula Periòdica de la Catosfera.

La podeu veure aquí: http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/10/taula-peridica-de-la-catosfera.html

Espero que ho trobareu interessant.

Salut,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

 

Publica un comentari

~ Inici