13 octubre 2007
"Epístola a una esperança certa" d'en Salvador Sunyer
Avui que tinc una mica de temps m'he decidit a satisfer un desig que m'havia proposat des de la Nit de Poetes de Girona que es va celebrar ara fa un mes. Hi solo anar des de fa anys, i sempre en trec alguna perla que val la pena retenir. Enguany es retia homenatge a Carles Vicens. Un dels poetes que hi va llegir obra seva, inèdita, fou en Salvador Sunyer. En Salvador és un patriota que ha dedicat la seva vida al país i a la nostra llengua; el recordo quan feia de dependent d'una farmàcia de Girona on el meu pare s'aturava sempre que podia a saludar-lo, i després lògicament l'he anat seguint a través de les seves activitats públiques d'ençà que va ser escollit senador, diputat i alcalde de Salt. Tinc el goig de conèixer el seu fill Salvador, promotor teatral a qui devem l'alta qualitat teatral que ens visita cada temporada a Girona i Salt.
En Salvador hi va llegir la seva "Epístola a una esperança certa", i em sembla que qualsevol persona que es disposi a apedaçar la nació rebregada per la tàctica política l'hauria de retenir. Tant els qu ens proposem refundar el catalanisme i enfortir-ne la casa gran com els qui es venen l'ànima per provar de fer drecera, l'epístola d'en Salvador Sunyer em sembla d'una gran utilitat.
Us l'he transcrita en el document que us podreu descarregar al peu d'aquest article. L'he copiada del programa de mà que es va lliurar aquella nit a les meves estimades escales de Sant Martí.

Epistola.doc

 
Escrit per krls el dia 13.10.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici