31 octubre 2007
L'Artur Mas obre el seu videobloc, i lidera la política 2.0
Convergència Democràtica de Catalunya és un partit que pot presentar unes credencials de modernitat excel·lents. Va ser el primer partit a entrar a Internet, i ara el seu secretari general esdevé el primer dirigent a tenir un videobloc. A diferència del que passa a l'Estat espanyol, a Catalunya una de les grans sorts del panorama polític és l'existència de Convergència. Malgrat els atacs d'un i altre costat i els intents que Convergència desaparegui, el cert és que la gent hi confia. Quan l'Artur Mas s'adreça directament a la gent guanya molt i trenca tòpis i estereotips; el videobloc és una eina indispensable en la política 2.0, la que s'esforça a ser propera, accessible, tansparent, de resposta ràpida. No hi ha dubte que Convergència lidera la política 2.0.

 
Escrit per krls el dia 31.10.07 | Enllaç permanent |


2 Comentaris:


At dissabte, 03 novembre, 2007, Blogger don-aire

Corro el risc de fer un comentari que pot ser acusat de partidista. Ho sé i ho entenc. Però crec que és molt important ser curosos amb els termes i els processos. I el videoblog de l'Artur Mas no és un blog i molt menys un entorn 2.0.

L'entorn de l'Artur Mas no admet comentaris (ni oberts ni filtrats), no enllaça, no genera vincles, no interactua... És un entorn 1.0. Radicalment.

Un espai és 2.0 quan (a) el blog forma part d'una xarxa i interactua amb ella, (b) és escrit / realitzat per l'autor i (c) permet la construcció de continguts de forma col·lectiva, amb comentaris i altres mecanismes. El que presenta el cap de l'oposició és un molt bon entorn multimèdia. Però és un entorn 1.0.

Ara estic participant en unes jornades sobre la blogsofera a Cáceres ( efinex ) i estic veient exemples mganífics de política 2.0. Ens queda (en general) molt camí que recórrer. Només un exemple. El President d'Extremadura manté un blog (escrit per ell), amb comentaris oberts i enllaços constants. Unes setmanes abans del Dia d'Extremadura va demanar els seus lectors de què volien que parlés durant el seu discurs i va rebre més de 300 comentaris. El 60% del seu discurs recull aquestes aportacions. Això és política 2.0.

Una abraçada

 

At dilluns, 05 novembre, 2007, Anonymous Marc Vidal

em sap greu, però en Don-aire té raó

 

Publica un comentari

~ Inici