26 octubre 2007
Les Fires i les Mosques
Fa uns anys em van preguntar quin record tenia de les Fires. Vaig recordar-me de la poma encaramel·lada amb sucre vermell, de la qual en tinc un record precís d'un moment concret de la meva infantesa. Més tard, és clar, en tinc el record del mític espai de la Copa d'aleshores, i d'alguna vegada que amb la JNC havíem muntat una barraca i ens havíem d'espavilar per fer botifarres, pa amb tomàquet i repartir cerveses.
Girona celebra el seu patró, Sant Narcís. Avui, el Col·legi de Periodistes a Girona, del qual sóc membre, ha fet el lliurament de les seves tradicionals Mosques de la Informació, que prenen el nom a partir de la llegenda atribuïda a Sant Narcís. Tots els guardonats m'han semblat encertats i merescuts, i algun d'ells --el cas del Departament d'Interior, condecorat amb la Mosca Borda-- diria que ha fet mèrits per continuar rebent aquesta poc honorable distinció l'any que ve. La Mosca Grossa per a Carles Pàramo m'ha semblat merescuda i també un acte de justícia que reconeix la trajectòria d'un president de Diputació bona persona, afable, proper i afortunadament allunyat del model polític que imposa el tripartit.
I m'ha agradat especialment el premi per a l'Atípic, la revista que edita un col·lectiu de discapacitats especialment actius. L'ha recollit el bon amic Fermí Sidera, autor d'un bloc que tinc entre els meus recomanats (L'hereu Riera), que n'és l'ànima i la mosca collonera quan et toca entregar un original que encara no has presentat...
La distinció principal ha estat per als dos promotors i responsables d'El Bulli, en Ferran Adrià i en Juli Soler.
En acabar l'acte he pres aquesta foto dels guanyadors amb el meu mòbil. A tots ells (no hi havia cap dona, per cert), moltes felicitats.

 
Escrit per krls el dia 26.10.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici