20 octubre 2007
Maragall vital
Pasqual Maragall ha fet públics en tan sols 48 hores dos fets vitals que han sacsejat el país. El primer, que ha causat baixa al PSC, el partit que va ajudar a fundar i amb el qual ha arribat al màxim del que un català pot aspirar en política al seu país: aclalde de Barcelona --amb el protagonisme olímpic-- i president de la Generalitat. El segon, l'anunci que ha efectuat avui que li han diagnosticat un principi d'Alzheimer. Naturalment, aquest segon és el més dolorós i el més preocupant, però totes dues circumstàncies són punts d'inflexió en la seva trajectòria vital.
Maragall ha estat envoltat sovint d'un núvol de rumors. No se sap qui els va generar ni perquè, però és cert que ràpidament van agafar volada. Anit, en un sopar del Girona Convention Bureau, un bon amic periodista em va preguntar si m'havia arribat que avui el president Maragall anunciar que patia Alzheimer, i es veu que feia unes setmanes que corria el rumor. Jo no n'havia sentit ben res, pero llegint la premsa d'avui i la forma com s'ha redactat la notícia de la seva baixa del PSC m'he adonat que no era un rumor més sinó que lamentablement la cosa devia ser certa.
Em sap greu. Ho sento per ell, perquè és una de les pitjors malalties que poden afectar una persona i el seu entorn. Però el seu coratge l'ajudarà no només a fer-hi front sinó a contribuir a una major sensibilització social i --tan de bo-- a dotar de més recursos la investigació sobre la malaltia i les prestacions que l'administració ha d'oferir, i que NO ofereix, a les famílies que tenen a càrrec membres afectats d'Alzheimer.
Li desitjo, a ell i a la seva família, un trànsit sostenible cap a aquesta nova etapa vital. Això no ens ha de fer perdre de vista la posició delicada en què ha deixat el PSC i especialment José Montilla després del cop de porta, educat i sense cridòria, que ha donat. Però ho deixarem per més endavant. Ara toca fer-li costat de tot cor, amb el desig que burli la malatia amb la seva millor maragallada.

 
Escrit per krls el dia 20.10.07 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici