16 novembre 2007
Girona, l'única capital que encara no és .cat


Girona és l'única capital de demarcació catalana que no ha activat encara el domini .cat del seu nom, contràriament al que ja han fet Barcelona, Lleida i Tarragona. Des de Convergència i Unió no entenem les raons d'aquest retard, i tampoc no ens expliquem per què aviat farà dos anys que es va registrar el domini www.girona.cat a nom de l'Ajuntament i encara és hora que sigui actiu, quan la resta d'Ajuntaments han vinculat el seu domini a l'adreça que feien servir fins abans de l'aprovació del .cat.

Com es pot comprovar al registre oficial de la fundació PuntCAT, el girona.cat es va registrar el 19 de febrer de 2006 i caduca d'aquí a tres mesos. És a dir, arribarà la primera renovació del domini però encara no s'haurà fet servir. I això és incomprensible tant des del punt de vista tècnic com des del punt de vista política.

Sorprèn igualment que en les dades de l'email del registrant (és a dir, l'Ajuntament) aparegui un correu extern al consistori. Aquest correu pertany a l'empresa Ubilibet, de Barcelona, que és a la qual s'adrecen les factures del domini girona.cat. També és sorprenent, d'altra banda, que aquest poc interès a promoure el domini .cat es doni en un àmbit que és competència d'Esquerra. Què ha fet aquests gairebé dos anys per al domini girona.cat?

Reclamem que s'activi d'una vegada el domini de la nostra ciutat amb el .cat, i que ens expliquin quines han estat les raons per justificar tanta demora.

Sobre això n'he fet un videocomentari al meu canal de Youtube

 
Escrit per krls el dia 16.11.07 | Enllaç permanent |


3 Comentaris:


At dissabte, 17 novembre, 2007, Anonymous Miquel Serrabassa

Bon dia,

ja era hora que algú se n'adonés... jo en vaig parlar a mitjans d'agost:

http://miquel.wordpress.com/2007/08/16/el-domini-gironacat/

De moment, pel què he vist, l'ajuntament fa funcionar el domini ajgirona.cat, tot i que segueix donant les adreces com a NOMUSUARI@ajgirona.org.

De fet, una cosa semblant va estar passant durant alguns mesos amb el domini osona.cat, fins que el Consell Comarcal d'Osona va arreglar una redirecció mal feta...

 

At dissabte, 17 novembre, 2007, Blogger krls

Hola Miquel, gràcies per informar-me'n. En faré un post per deixar-ho clar. M'apunto el teu bloc, que em sembla interessant, i l'aniré seguint de forma regular. Resto a la teva disposició.

 

At dilluns, 19 novembre, 2007, Anonymous Anònim

A part de tot això que comenteu, seria adient que d'una vegada l'ajuntament fes una oferta a GRN per comprar l'arxiconegut girona.com, que ja seria hora ...

 

Publica un comentari

~ Inici