21 gener 2008
El col·legi d'Arquitectes defensa el xalet Tarrús
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Girona ha sortit en defensa de la preservació del xalet Tarrús, que l'Ajuntament de Girona acaba d'excloure del catàleg municipal de patrimoni per fer front la sentència que el condemna a indemnitzar la propietat per un error que van cometre. No podia ser altrament, perquè el xalet Tarrús és probablement l'obra més rellevant de l'arquitecte Josep Claret del qual, irònicament, enguany es commemora el centenari. La sentència obliga l'Ajuntament a pagar uns 2,3 milions d'euros, però l'equip de Govern els vol liquidar en espècie: enlloc de pagar en diners --cosa que seria francament vergonyosa-- deixa que la propietat hi pugui construir un bloc de sis plantes (!). En l'argumentari socialista això passa per ser defensa dels interessos generals i la nostra posició --que coincideix amb dels arquitectes-- passa a ser la defensa dels interessos de la propietat. El món al revés. Però aquesta vegada tampoc han fet bé les coses, perquè s'han saltat la llei d'urbanisme (que és la que obliga la resta de ciutadans) i s'han saltat la seva pròpia normativa de catalogació i descatalogació.
Insisteixo amb el que he dit diverses vegades: ¿han intentat una operació de compra de la finca, que permeti preservar íntegrament el xalet Tarrús i que alhora eviti la vergonya d'haver de llençar 2,3 milions de les arques municipals a canvi de no-res? La darrera vegada que ho van fer va ser a principis de 2003, quan el regidor d'Urbanisme era el senyor Ceide, i semblava que s'obria un camí de negociació. Tot va ser nomenar Joan Pluma responsable d'Urbanisme de la ciutat i la via de diàleg es va estroncar. Avui es lamenten haver estat condemnats, però fa cinc anys què feien? Què han fet aquests darrers cinc anys per evitar una condemna vergonyant?

 
Escrit per krls el dia 21.1.08 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


At dimarts, 22 gener, 2008, Blogger Carles TV

Trobo de molt mal gust el que diu el regidor d'esports avui en declaracions a Diari de Girona que la ciutat no està a l'alçada de l'equip. Home, una mica d'autocrítica no li aniria malament a aquest senyor. La culpa que no es paguin nòmines és meva? L'aportació de l'Ajuntament ha estat a l'alçada? Prepotència la justa i necessària, senyor Jofre.

 

Publica un comentari

~ Inici