26 gener 2008
La visió sectària de TV3 de la Catosfera
Com heu pogut llegir, avui he participat a la taula rodona de la Catosfera dedicada a blocs i política catalana. Acabo de contemplar la notícia de TV3 relativa al fet i no puc fer altra cosa que denunciar el sectarisme de "la seva" a través de l'únic canal que ens deixen als que som a l'oposició. A la taula rodona hi hem pres part Lurdes Muñoz (PSC), Joan Ridao (ERC), Raül Romeva (ICV) i jo mateix (CiU). Doncs bé, la notícia ha consistit bàsicament en declaracions de la diputada del PSC Lurdes Muñoz, amb sobreimpressió del títol del seu bloc, i un petit reportatge de Joan Ridao mentre actualitzava el seu bloc, a més de declaracions d'en Saül Gordillo com a blocaire polític de referència. De Raül Romeva i de mi, ni paraula. Ni un plànol, ni una captura de pantalla dels nostres blocs, ni una sobreimpressió dels noms dels blocs, ni un esment en la veu en off que narrava la notícia. No sé si l'oblit de Romeva forma part de la tàctica de dissimular i evitar que sigui més evident el sectarisme de "la seva", però en tot cas és tan injust i inacceptable com oblidar-se d'esmentar ni que fos de passada la primera força política del país.

Qui decideix qui surt i qui no surt a TV3? Qui paga el censor, el talibà, l'inquisidor o el comissari polític --diferents mots s'escauen a una sola tasca-- que decideix que s'ometi CiU i ICV d'una crònica?
PS: Sort que la Catosfera comença a funcionar en xarxa. L'Enric Canela parla del cas en aquesta entrada al seu bloc , que m'abruma per l'elogi però que agraeixo, especialment pel gest solidari de contribuir a denunciar una pràctica lamentable:
Jo estava allà, els he vist i escoltat a tots i diré el que no diu el Carles i hem comentat amb alguns amics. El Carles Puigdemont, amb diferència ha estat el millor, monumental, la Lourdes Muñoz ha fet un discurs poc adequat i ha tingut la poca deferència per als altres ponents d?anar-se?n una estona, suposo que a alguna entrevista i tornar després. Ridao i Romeva han estat bastant bé. Ho dic sense cap sectarisme, altres ho explicaran millor que jo. Els responsables de TV3 no tenen vergonya, quin fàstic, era ?la meva?. A veure si el CAC actua. Però com deien els ponents, els blocs permeten salvar la veritat de la censura.
També recomano el comentari extret de l'àgil i amena cronologia que fa Rubèn Novoa:
12:40: Comença la xerrada política. Aplaudiment generalitzat per la manca del PP a la jornada. El PP de Catalunya "passa" de nosaltres. Prenem-ne nota. Mentrestant en Carles Puigdemont no fa campanya com la Lourdes Muñoz. Ell és l'autenticitat de la política 2.0 al nostre país.
En fan referència als seus blocs l'amic David de las Heras i en Daniel García Peris. I també l'Albert Garcia Gràcies

 
Escrit per krls el dia 26.1.08 | Enllaç permanent |


13 Comentaris:


At dissabte, 26 gener, 2008, Blogger Rubèn Novoa i Arranz

12:40: Comença la xerrada política. Aplaudiment generalitzat per la manca del PP a la jornada. El PP de Catalunya "passa" de nosaltres. Prenem-ne nota. Mentrestant en Carles Puigdemont no fa campanya com la Lourdes Muñoz. Ell és l'autenticitat de la política 2.0 al nostre país.

 

At diumenge, 27 gener, 2008, Blogger Enric I. Canela

Carles,
No tenen vergonya. Has estat genial.

 

At diumenge, 27 gener, 2008, Blogger Júlia

Totalment d'acord en el fet que la teva intervenció ha estat la millor, a una gran distància de la resta; l'analfabetisme tecnològic de la resta era ben evident, per no parlar de les faltes d'ortografia al penós power point de la xicota. És lamentable que la 'nostra' no millori, de tota manera -i això no és cap disculpa- cal dir que ja fa anys que aquests mitjans no són independents sinó de qui mana, com molts diaris.

Felicitats pel blog i la tasca.

 

At diumenge, 27 gener, 2008, Anonymous Eduard

Hola Carles.

Ahir vaig poder assistir a la part final de la vostra ponència i si pel que sembla tota l'estona va estar al mateix nivell t'haig de felicitar sincerament.

Potser és l'avantatge entre qui prové des del món blocaire, que té les idees ben clares sobre el web2.0 i no és polític professional, sino que ha acceptat el repte de treballar pels demés des de l'opció que més el representa, com és el teu cas, enfront del model que representen els altres dos.

En Ridao i la Lourdes ja tenen aquells tics dels polítics professionals que saben parlar molt per a no dir massa res, el meu condol per a qui els voti, no deien no se que d'una crosta nacionalista referint-se a la corporació?.

De tota manera com que no debien saber la meva afiliació, he salvat la qüota de pantalla de CDC en el reportatge !! (ja, ja, ja), ja que m'han fet sortir mentre estava donant el taller "Fer un bloc" una bona estona, no vegis lo contenta que estava la meva mare, ja ja ja.

Salut i ? company i segueix com fins ara, aquesta és la linea correcta.

 

At diumenge, 27 gener, 2008, Blogger Trina Milan

Carles,
jo també hi era, i no puc deixar de dir-te el mateix que els altres. Has estat el millor amb diferència a la Taula, però és que a més tots hem vist com la Muñoz marxava a una entrevista amb Tv3...mentre la taula continuava...Et felicito per la intervenció, penso que només tu i Romeva vau explicar amb claredat i sense afectació el que significa per a vosaltres el blog; Ridao portava la càrrega de la responsabilitat de campanya a sobre i se li va notar, i la Muñoz no va estar a l'alçada de les circumstàncies...Sembla doncs que la "crosta" s'està esquerdant no et sembla?..
Salut i felicitacions de nou

 

At diumenge, 27 gener, 2008, Blogger Jesús Badenes

Faig meus els dos primers pàragrafs del comentari de l'Eduard.

I ara una conya: Us han deixat fora perquè sabien que tu penjaries un video en el que surtiries tu i Tomeva i devien pensar que ja tenies prou quota de pantalla.

 

At diumenge, 27 gener, 2008, Blogger David

Hola Carles,

Donant-te bona part de raó, jo encara trobo més fort que no hagi aparegut el promotor de les jornades. Si hi havia algú que havia de sortir, era ell i no pas els polítics (que ja sortiu sempre a la televisió). Aquesta és la conseqüència d'haver nomenat 12 comissaris polítics per a la Corporació.

Jo no vaig estar a la teva taula, però pel que m'han comentat es notava clarament qui utilitzava el bloc com a canal de comunicació i qui l'utilitzava perquè està de moda tenir-ne...

 

At diumenge, 27 gener, 2008, Blogger krls

Rubèn, Enric, Júlia, Eduard, Trina, Jesús, merci pels comentaris i les aportacions. Jo voldria precisar que la meva queixa no persegueix incrementar quota de pantalla personal --té raó en Jesús quan ironitza, i justament per això faig un videobloc-- sinó que és en benefici de l'espectador neutre, que s'informa per TV3 del que passa al país. Si tot el que ens presenten té el grau de sectarisme d'aquesta peça, anem molt malament. La intervenció del que mana sobre els mitjans és una temptació molt alta, però finalment, si esdevé insuportable per al professional, el que cal és almenys no canviar la realitat.
Gràcies 2.0
:-)

 

At diumenge, 27 gener, 2008, Anonymous Jordi

Carles,

Un exemple concret val mes que 1000 paraules. Ara podem copsar la magnitud de la tragèdia del sectarisme sociata-republicà als nostre mèdia publics.
Ni informació, ni objectivitat, ni neutralitat. Partidisme sectari a tot arreu i a totes bandes.I aixi portem 4 anys.

Després encara hi ha ànimes pures que diuen que es quedaran a casa....Serà per que ja els hi està bé aquesta dictadura sectària informativa, de dos, sociates i republicans. Dos totalitarismes a les direccions traslladats a tots els àmbits que control.len. Nomes soben control.lar. A manca d'idees i capacitat, policia politica informativa.

Aixi estem, en tot, fa 4 anys.

Carles, endevant.
Molta gent de la blogosfera se n'adonarà, potser, que el pais està aixi de control.lat per uns stotalitaris incapaços de fer res de positiu.

Salutacions

Jordi LL.

 

At diumenge, 27 gener, 2008, Blogger pau

Carles,
La teva ponència ha estat la millor, es nota que véns d'aquest món.
He trobat fatal que en Marc Vidal no hagi sortit al reportatge.

 

At dilluns, 28 gener, 2008, Blogger Àlex Sáez

Amic Carles,

Saps el respecte que et tinc, i que evidenment et considero un referent a la xarxa, però potser ets una mica injust amb la meva companya Lourdes Muñoz. El seu bloc també ho és , i per tant no es estrany que els mitjans poguin recollir opinions seves.

M'hauria agradat a mi també ser-hi però vaig ser els dos dies a Madrid en la nostra conferència nacional de programa.

Per cert darrerament per intentar millorar el meu deficient anglès he seguit el "teu" Catalunya today i realment t'haig de felicitar. Em sembla un excel.lent diari i una interessant aposta periodística.

Ens veiem!

Àlex.

 

At dilluns, 28 gener, 2008, Blogger krls

Amic Àlex, em sap greu que no vinguessis. De tota manera no sé d'on has tret que jo em fiqui amb la Lurdes Muñoz. Repassa tot el que he escrit (entrades i comentaris) i enlloc no veuràs cap crítica a ella: em queixo de TV3, no pas d'ella. Jo no he discutit mèrits a la Muñoz ni a ningú: tots vam ser triats per la Catosfera perquè entenen que representem alguna cosa que val la pena conèixer.
Això del Catalonia Today ja m'ho va dir algú, i em va fer molta gràcia. Continua així, que segur que aprendràs millor l'anglès. Ja vas veure que vam entrevistar en López Tena, eh?
Apa, a veure si aquesta campanya no treballes gaire, que hem de fer tres diputats nosaltres!
Carles.

 

At dilluns, 28 gener, 2008, Blogger jnqm

Carles

vist el video dos cops diria que la visió de Saül és molt ajustada: si parla de la taula política és un error gran si parla de les jornades és un resum amb desajustos.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/79368

A mi m'ha sabut greu perquè a més ha coincidit que ens vam conèixer en aquell moment però no crec que es pugui convertir en "un cas" de sectarisme, de veritat.

He vist el teu video amb en Marc i en Raül (els altres mastegàvem l'entrepà) i ho he trobat un bon resum del que apuntava abans: el bloc estava per damunt del color i aquesta era una bona sintonia.

Seria una llàstima que aquest aire es transformés en un reguitzell d'ànims enutjats, no creus?

salutacions

 

Publica un comentari

~ Inici