09 abril 2008
Aparcaments a l'àrea urbana de Girona: una altra incoherència del Tripartit

És sabut i comprovat que el Tripartit és una fórmula d'acaparament de poder i d'exclusió de l'alternança, i que com a tal utilitza totes les eines, incloses les mancades d'ètica, per perpetuar-se a les poltrones. Qui s'hagi fet la idea que els nefastos resultats electorals d'Esquerra i ICV els mouran a fer alguna reflexió profunda va molt equivocat.
Avui, al Parlament, hem tingut una demostració que el Tripartit dels Socialistes de Catalunya no té cap inconvenient en caure en la incoherència ni de perjudicar els interessos dels gironins si a canvi pot evitar que les propostes de CiU prosperin. Fa setmanes vaig presentar una proposta de resolució que instava el Govern de la Generalitat a fer els projectes, les gestions i les inversions necessàries, amb el consens dels municipis afectats, per crear una xarxa d'aparcaments dissuasoris a l'entorn de la ciutat de Girona que ajudés a minimitzar l'impacte que tindrà l'arribada del TGV sobre el trànsit de vehicles. Avui l'he defensat a la comissió de Política Territorial i Obres Públiques del Parlament. El Tripartit hi ha votat en contra, i al seu lloc pretenia que acceptéssim una esmena que simplement passava la pilota a l'Estat (una manera molt interessant d'arribar a la independència l'any 2014) i diluïa els compromisos de la Generalitat en una apel·lació molt genèrica que, a més, incloïa totes les comarques gironines.
El cas és que això mateix que els diputats del tripartit, inclosos els diputats gironins, han votat en contra és el que el tripartit local defensa aferrissadament, i fins i tot la mateixa alcaldessa de Girona ho ha plantejat en més d'una ocasió. El problema és que ho hem presentat des de CiU, i quan és CiU la que fa propostes sempre hi troben pegues. És el que té creure's moralment superior.
Res no impedeix, però, que el Tripartit sigui una màquina governada per ineptes consagrats. La darrera ineptitud, la de l'equip de Govern de la ciutat i la seva alcaldessa en el tema del TGV: és inacpetable el desinterès, la desídia, la nul·la capacitat de lideratge, la poca consideració envers les angoixes dels gironins, la resignació davant el semenfotisme de Madrid, la incapacitat total de reunir-nos en sis mesos als representants polítics i plantejar-nos un front comú i donar un cop de puny sobre la taula. No havia vist mai una nul·litat en política tan gran com aquesta, i encara al·lucino com tenint aquest projecte davant dels nassos fan veure que no existeix o que no va amb ells, que és un "tema de Madrid" i que ells no s'hi ha de ficar. Per favor!
D'haver resultat elegit alcalde, a Madrid es recordarien perfectamament de mi, perquè em faria pesat fins a la maledicció, perquè els atabalaria de forma constant i m'hi plantaria, acompanyat de regidors i societat civil, reclamant respostes i solucions als problemes plantejats. És el que molts d'alcaldes fan per tirar endavant el seu municipi; saben de la importància de fer-se sentir, de fer adonar als buròcrates de Madrid i de Barcelona que si no hi ha satisfacció en les demandes del municipi, l'alcalde es convertirà en la seva mosca collonera. I de mosques a Girona hi entenem una mica.
En canvi, per a l'equip de Govern de Girona tot pren un altre ritme. "Ui, que lluny que queda Madrid!", "Uf quina mandra que fa haver d'atabalar la ministra", "Ui, que potser els companys del PSOE s'ho agafaran malament..." Els socialistes viuen còmodament instal·lats en el poder des de fa 29 anys, suportats per les crosses cròniques d'Esquerra i ICV, que li fan d'escolanets complaents. Ningú del Tripartit dels Socialistes de Catalunya pensa variar la seva aposta estratègica, perquè l'escalf de la cadira és molt recomfortant (i sinó que li ho preguntin al president de la Diputació de Girona, l'home dels sous d'or).
Definitivament Esquerra i ICV són al PSC allò que Rexona és a les aixelles: mai no t'abandona. Poden estar tranquils els del PSC que tenen desodorant pel que queda de mandat.
(El vídeo recull la meva interevenció a la comissió del Parlament)

 
Escrit per krls el dia 9.4.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici