13 abril 2008
El meu compromís amb el TerAquest diumenge al migdia he anat a fer costat als regants del baix Ter que es manifestaven al Pasteral en contra de les pèssimes condicions en què han de fer la seva feina per culpa de l'Agència Catalana de l'Aigua i de la Generalitat tripartita. En trobareu un petit vídeo al meu canal Youtube i un àlbum de fotos al meu canal Picassa. Jo sóc fill del Ter, l'he tingut a prop des que vaig néixer i l'he creuat pel damunt en l'enyorat tren d'Olot, en cotxe, a peu, en moto, en bicicleta i fins i tot amb la balsa de la darrera barquera de Sant Julià del Llor. M'he banyat al riu Brugent, l'afluent que arriba al Ter just a Amer. Que l'aigua se n'anés a Barcelona no havia representat mai cap problema de solidaritat. Sempre ho havíem entès i acceptat... mentre no posés en perill la nostra pròpia subsistència, que és el que passa ara. A Girona fa moltes dècades que som solidaris amb Barcelona, encara que ho fem en silenci i sense demanar res a canvi: potser aquest ha estat el nostre problema. Mai ningú no ha agraït prou l'esforç de Ter ni la contribució del nostre riu a la vertebració i el desenvolupament de Catalunya, i en canvi els governants actuals, els del Tripartit dels Socialistes de Catalunya, es van cuidar bé prou que de l'Ebre no en sortís ni una gota cap enlloc. És francament ridícul que un parell de quilòmetres més enllà del Pasteral els nostres municipis hagin de fer pous per garantir-se el subsministrament...Hem estat uns quants centenars. La preocupació dels pagesos era palpable, sobretot després que les previsions d'aigua per regar que els han anunciat siguin exactament zero. He aprofitat per anar fins a Susqueda i he vist, per la meva sorpresa, que hi ha una bona bossa d'aigua acumulada (segurament perquè s'ha buidat Sau) i que ni tan sols es veu la punxa del campanar que tantes vegades havia vist.

  • El fulletó que han repartit durant la manifestació diu el següent:
  • Tota l'aigua dels pantans del Ter se l'emporten a Barcelona
  • El riu Ter agonitza, s'està morint
  • La plana del Ter i els seus conreus estan assedegats
  • La gestió de l'Agència Catalana de l'Aigua no és justa
  • Els governants actuals no defensen el delta del Ter
  • Demanem als polítics gironins compromís amb la Conca del Ter
M'hi sento compromès, amb el Ter. Des de l'oposició procurem fer tot el que podem, i més. Tinc presentada una proposta de resolció al Parlament de Catalunya en què recullo els punts clau de les mocions que s'estan aprovant en molts ajuntaments gironins, inclòs el de Girona (trobareu el text de la proposta al final d'aquest escrit). No sé quan està previst de debatre-la i votar-la, però espero que almenys els diputats gironins de la resta de grups parlamentaris hi donin suport. Els de CiU ho farem.

Després de tants i tants d'anys de solidaritat del Ter cap a Barcelona ara toca que algú d'allí es solidaritzi amb el riu. El silenci de les cúpules dels partits instal·lats al poder --tots tres, sense excepció-- és molt injust i molt preocupant. On és la gratitud? Què se n'ha fet d'aquella intransigència d'abans? És que el Ter no mereix almenys la mateixa sensibilitat que els polítics que ens governen van tenir amb l'Ebre?

proposter.doc

 
Escrit per krls el dia 13.4.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici