16 abril 2008
Lamentablement, Baltasar no va saltar
El Parlament ha estat testimoni d'una de les intervencions més indignes i que més perjudiquen la qualitat democràtica de la nació. L'al·locució de l'encara conseller Baltasar s'ha de retenir per a la història de la indecència política a què ens ha abocat el Tripartit i molt particularment la nefasta tria estratègica d'Esquerra. Que un conseller que ha mentit al Parlament pugi a la tribuna a acusar CiU d'actituds mesquines pel tema de l'aigua, quan hauria de demanar perdó pel desastre i la calamitat de la seva acció política, indica el baix nivell en què s'ha arrossegat el país.

Si tenia una mica de vergonya, Baltasar hauria hagut de presentar la dimissió. Si el president tenia una mica de sentit de país, l'hauria d'haver cessat. No ha passat ni una cosa ni l'altra, i lamentablement Baltasar no va saltar quan hauria convingut. I a sobre hem de sentir a dir-nos per part d'aquells que avui --sis o set anys més tard!-- han d'aplicar les mesures projectades per CiU i boicotejades per ells, pancarta rere pancarta, que no vam planificar. Vam planificar millor, que és diferent: l'obra que ara ens costa 180 milions d'euros abans valia menys d'una quarta part i la pagava en part la Unió Europea... però sobretot oferia més garanties democràtiques que l'actual projecte: es va exposar al públic i es va fer un informe d'impacte ambiental. Avui, ni s'exposa al públic perquè s'hi puguin presentar al·legacions ni es fa cap informe d'impacte ambiental.

Els que exigien que no sortís ni una gota de l'aigua de l'Ebre cap a Barcelona ni enlloc avui s'han d'empassar les seves paraules i la seva demagògia, però enlloc d'assumir-ho com un exercici de maduresa i de responsabilitat pretenen fer-nos creure que no fan allò que tothom veu que fan. Diuen que no fan transvasament, però es gastaran 180 milions d'euros a portar aigua d'una conca a l'altra (i segons l'IEC això és un transvasament com una casa de pagès); diuen que no toquen el cabal de l'Ebre (però d'on ve l'aigua? de la lluna?).

Tanta demagògia indigna. I fa mal al país, perquè el submergeix en una crisi de credibilitat i d'afecció ciutadana que no és, en cap cas, gratuït. Només demano que la gent separi els polítics en funció de la seva coherència, i el que avui es proposa fer el govern és allò que ha defensat CiU sempre (interconnexió de conques) i allò que els que avui governen es van comprometre, per escrit, a impedir.

 
Escrit per krls el dia 16.4.08 | Enllaç permanent |


0 Comentaris:


Publica un comentari

~ Inici