27 maig 2008
Això és una candidata!

El primer de juny hi haurà eleccions locals a Romania, i aquests dies són d'intensa campanya electoral. Hi ha poques idees importables, la veritat. Suposo que nosaltres devem fer la mateixa fila que a mi m'ha semblat que feien els candidats d'allí, aquests dies que hi he estat... però no per això m'han deixat de sorprendre alguns cartells. Us en reprodueixo un que vaig retratar al "sector 4" de Bucarest (hi ha eleccions directes a alcalde per a cada districte de la ciutat, i també eleccions a "alcalde general" de la capital) i que m'ha cridat l'atenció. Em penso que els comunicadors, politòlegs i experts en màrketing i publicitat hi trobaran tot allò que no s'ha de fer. És la campanya de Victoria Virgolici, la candidata independent que es presenta com "La dona de ferro", una mica a l'estil d'aquelles atraccions de fira d'abans. Certament no es pot pas dir que no hi hagi coherència entre el discurs del lema (la dona de ferro) i el posat de la Virgolici (d'una mala llet que espanta), però em temo que els electors fugiran esperitats. I això que ha pensat en un missatge ben directe: "Cala foc als interessos de grup dels partits: vota la dona de ferro"
Per cert, que si aquí tenim dubtes cada vegada que hi ha enquestes, no sé què pensaríem si ens trobéssim que a un candidat una enquesta li dóna el 4,2% i una altra el 17,8%... O un que va del 3,1% del sondeig d'un diari al 51,8% del sondeig d'un centre d'estudis. No sé amb quins marges d'error deuen treballar, francament.

 
Escrit per krls el dia 27.5.08 | Enllaç permanent |


1 Comentaris:


At dimarts, 27 maig, 2008, Anonymous Anònim

Segur que hi ha moltes coses a polir en la democràcia romanesa, però quan veus que "hi ha eleccions directes a alcalde per a cada districte de la ciutat", i també eleccions a "alcalde general" de la capital, em ve una enveja!

 

Publica un comentari

~ Inici